Lehet már csapatépítést és rendezvényt tartani? Aktuális szabályozások

Csapatépítés

A június 17.-én megjelent kormányrendelet értelmében Magyarország egész területére járványügyi készültséget vezet be a kormány. A vészhelyzetnek tehát vége, de mit is jelent ez a kiszabadulni vágyó tömeg számára?

 A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények március 11-e óta nem tarthatók, majd április 30 után gyakorlatilag minden rendezvényt le kellett mondani.

Úgy tűnik azonban, hogy most a rendezvényszektor és a hónapok óta karantén alá zárt nép is kicsit fellélegezhet. Megjelent ugyanis a friss Magyar Közlöny, melynek értelmében a kormány megszünteti a járványügyi vészhelyzeti állapotot és helyette a járványügyi készültség lép életbe – ezzel lényegében zöld utat adva az 500 főnél kisebb lelket számláló kültéri és beltéri rendezvények számára. Az új kormányrendelet rendezvényekre vonatkozó bekezdése a következőképp szól:

“A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.”

Indulhatnak a céges rendezvények!

 

Habár a passzus csak “zenés, táncos rendezvényeket” említ, ez csupán fogalmazási baki. A jogász szakértők értelmezése szerint ugyanis a rendelet bármilyen jellegű beltéri vagy kültéri rendezvényre értendő. Indulhatnak tehát a céges csapatépítők, tréningek és konferenciák, melyek megszervezésére, programokkal színesítésére idén is állunk szíves rendelkezésetekre.

Buborékfoci? Lézerharc? Karaoke? Rendezvényhelyszín, catering biztosítása? Megcsináljuk.

Kapcsolódó bejegyzéseink: