Céges csapatépítés szervezése

Építs egy jó csapatot, mert csak velük lehet hosszútávú célokat elérni, hatékony céget építeni!

Mi a fő célja egy csapatépítő napnak?

Szerintünk az, hogy munkavállalók egymást jobban megismerjék, új közös, pozitív élményeket szerezzenek, amik eredményeképpen összetartóbban, pontosabban, hatékonyabban fogják elvégezni munkahelyi feladataikat.

Miért szükséges ehhez a céges csapatépítés?

Szerintünk azért, mert e nélkül a tagoltan, több helyen dolgozó kollégák között nem tud kialakulni az a személyes kapcsolat, az az egymásnak való belső megfelelés kényszer, ami a munkát még pontosabbá, felelősségteljesebbé, motiváltabbá teheti. Márpedig ez a fajta motiváció erőteljesebb lehet, mint amit a megrendelők és partnerek arc nélküli tömege válthat ki a dolgozókból. 

Miben fejlődhetnek az egyének egy közös, élményekkel teli csapatépítés hatására?

  • A munkavégzésük során immár nem “csak” az ügyfeleknek, partnereknek akarnak megfelelni, hanem azoknak a kollégáknak is, akikkel már együttes pozitív élményeik vannak.
  • Könnyebben, szívesebben lépnek egymással kapcsolatba, akár problémás ügyek tisztázásában, kezelésében is.
  • Bátrabban, szabadabban és szívesebben kérnek és adnak információt, segítséget egymásnak, tehát az információ áramlás hatékonyabb,
  • A vállalati hierarchiában felettük lévőkhöz is bátrabban oda mernek menni munka, vagy akár – nem elhanyagolható szempont – személyes ügy kapcsán is.

A személyre szabott csapatépítés programtervünk kialakításának “10 parancsolata”:

Törekedni kell arra, hogy a munkavállalók jobban megismerjék egymást, új közös, pozitív élményeket szerezzenek, amik eredményeképpen összetartóbban, pontosabban, hatékonyabban fogják elvégezni munkahelyi feladataikat.

Az érkező csoportot minél több kis létszámú csapatra kell osztani. Így a résztvevőknek több lehetőségük van az aktivitásra, a munkahelyi és hétköznapi gondokból való kiszakadásra, illetve a játékok más résztvevőivel minél több interaktív kapcsolatba kerülni. A javasolt minimum csapatlétszám 5 fő, a maximum 15 fő.

Olyan élményszerű játék-, feladatszituációkat kell teremteni, amikben a résztvevő egyéni adottságoktól, képességektől függetlenül könnyen tud érvényesülni, sikerélményhez jutni. Ennek következtében tudja megmutatni azt a belső énjét, ami érdekes, más mint a megszokott és mivel felhőtlenül cselekszik, nagy eséllyel vidám és szerethető is.

A játékhelyek forgószínpadszerű váltakozása mellett az egymás ellen küzdő csapatokat is rotáljuk annak érdekében, hogy minél több kollégával megismerkedhessenek, megküzdhessenek a résztvevők.

A játékos feladatok lehetőleg rövid, körülbelül fél órányi ideig tartsanak. Ebbe a fél órába kell belesűríteni a játékok legjavát, legérdekesebb részeit. Ez az az időtartam, amíg zökkenőmentesen zajlik az adott programelem, és akár kevésbé tetsző tevékenységgel kapcsolatban sem apad el a figyelem. Az unalom negatívvá teszi az egyének kisugárzását, nem tudjuk elérni a céges csapatépítés célját.

Minél többféle, fajta programelemet építsünk bele a csapatépítő napba. Ez garantálja a pörgést, a változatosságot, illetve az unalomérzet elkerülését is. Ebben az esetben juthatnak a legtöbb egyéni és közösségi élményhez, sikerélményhez.  Ugyanakkor a folyamatos „impulzuszápor” miatt a résztvevőknek nincs idejük magukkal foglalkozni, így gyorsabban megnyílnak és mutatkoznak meg az egyén belső, játékos, kedvelhető tulajdonságai.

Olyan feladatokat, játékszituációkat végeztessünk, amikhez nem kell előképzettség és veszélyességi foka nem nagyobb, mint bármely más elterjedt hagyományos játéké, sportjátéké.

Törekedni kell arra, hogy a csapatok lehetőleg egy összefüggő és átlátható helyszínen legyenek foglalkoztatva. Így nem csak az éppen általunk végzett tevékenységgel tudjuk a résztvevők figyelmét lekötni, hanem a környezetükben küzdő többi csapat tevékenysége, játéköröme is érdekességként szolgál számukra, fokozza a pillanat hangulatát, az ottlét élményét.

Úgy dolgozzuk ki a versenyrendszert, az eredmények vezetését, hogy a csapatok az első pillanattól tudják, hogy komolyan vesszük a versengésüket és becsületesen vezetjük a részeredményeket.

A nap zárásaként alapvető egy pozitív tapasztalatokat akár viccesen kiemelő összegzés, eredményhirdetés, oklevelek, esetleg tárgyjutalmak kiosztása.

Miért minket válassz a céges csapatépítés lebonyolítására?

A programterv elkészítése előtt feltérképezzük a megrendelő pontos paramétereit, igényeit.

Tudjuk, hogy csakis pörgős, változatos és élményszerű programokkal tudjuk lekötni a résztvevőket, elérni azt a felszabadult, vidám játékhangulatot, ami alapfeltétele a társakkal való gyors és pozitív kapcsolatteremtésnek.

A megrendelés előtt pontos programtervet, illetve árajánlatot készítünk.

Tisztában vagyunk a céges csapatépítés fő céljával és minden döntésünk, tevékenységünk ezt a célt szolgálja.

Csapatépítés helyszínek országszerte

Ajánlatkérő űrlap:

Akikkel már együtt dolgoztunk:

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }