E.ON Pécs céges csapatépítő nap

 Helyszín: Orfű   Létszám: 50 fő   Szervezési idő: 3 nap

Első lépések – igényfelmérés

Az E.ON pécsi és komlói 50 fő ügyfélszolgálatosa számára szerveztünk egy fél napos csapatépítő tréninget. Náluk is részletes igényfelméréssel kezdtük a munkát. Megismertük Dániel (az E.ON Pécsi ügyfélszolgálatának programkoordinálással megbízott csoportvezetője) elképzeléseit és egyeztettük, meghatároztuk azokat a részleteket, amelyekre figyelnünk kell a szervezés során.

Időtartamban egy reggeltől délig, ebédig tartó csapatépítő fél napot kelet összeállítanunk, leszerveznünk. A csoporton belül voltak új kollégák, illetve külön irodákban dolgozók Pécsről és Komlóról. Fontos szempont volt, hogy Pécshez közeli helyszínt válasszunk , így a 12 km távolságra lévő Orfű mellett döntöttünk.

új dolgozóból lojális munkavállaló

Természetesen Dániellel folytatott egyeztetés során is kiderült, hogy most is a fő cél egy élményekkel teli fél nap megszervezése, amikor is a kollégák kizökkenhetnek a megszokott komfort zónájukból.

Ezáltal a közösen átélt élmények hatására jobban, más oldalukról is megismerhetik egymást, közelebb kerülhetnek egymáshoz, aminek a hozománya a későbbiekben az összetartóbb, pontosabb, hatékonyabb munkavégzés lesz.

Ügyfél igények:

 • Félnapos programterv
 • Pécshez közeli helyszín
 • Az újonnan érkező kollégáknál elérni, hogy minnél jobban a csapat részei legyenek
 • A program, illetve a játékelemek végrehajtása során a kis létszámú csapatok minél intenzívebben rotálása, annak érdekében, hogy minél több személyes kontakt, egymáshoz kapcsolható élmény alakulhasson ki. 
 • Kávé és frissítők
 • Videó- és fotókészítés

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valódóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Programterv készítése

Az igények pontos felmérése után elkészítettük a helyszín- és programajánlatunkat. Alapvetően jó időben bízva a pécsi és orfűi programhelyszínünket, és az alábbi programjainkat ajánlottuk.

új dolgozóból lojális munkavállaló

Program kínálat:

Szép idő esetére választható kültéri programok:
 • sárkányhajózás az orfűi tavon
 • hegyi “lesiklás” Pécs – Orfű Mecseket átszelő kerékpárút legmagasabb pontjáról az Orfű vízparti programhelyszínünkhöz
 • íjászok viadala
 • buborékfoci
 • csapatépítő ügyességi játékok
 • soft-csúzlis kalandjáték

Esős időre választható beltéri programok (Pécsi Sportolda műfüves csarnokában):

 • íjászok viadala
 • buborékfoci
 • csapatépítő ügyességi játékok
 • soft-csúzlis kalandjáték 

Mivel  a csapatépítés napján egy kicsit szeles, de mégis szép őszi időnk volt, a kínált kültéri programokból az E.ON-os kollégák által megszavaztatott kickbike-os lesiklást és a csapatépítő ügyességi játékokat bonyolítottuk le. 

Különleges élményszerzés szempontjából kivételes lehetőséget nyújt a mecseki erdei kerékpárút, ami a Mecseken keresztül Pécset és Orfűt köti össze. Nagykerekű rollerjeinkkel a két település közötti legmagasabb pontról, a Remete réti parkolóból indítottuk lesikló programunkat.

 A program első, kb. 20 perces szakaszában egy gyönyörű erdős környezetben, lefelé vezet az út egészen Orfűig.  A második szakaszban a vízpart melletti kerékpárút szakszon gördültek végig a csapattagok egészen a szintén vízpartonc található csapatépítő bázishelyünkig.

A kickbike-os program összességében 1 megállással az orfűi vízimalmoknál, nagyjából 45 percet vett igénybe.

új dolgozóból lojális munkavállaló

Második programpontként a csapatépítő ügyességi játékrendszerünket igényelték. Az 50 főből 6 db  8 – 9 fős csapatot alkottunk. A játékhelyek forgószínpad szerű váltakozása mellett az egymás ellen küzdő csapatokat is rotáltuk annak érdekében, hogy minél több kollégával megismerkedhessenek, megküzdhessenek a résztvevők.

Ezzel a módszerrel 1 + 7 db programelemet tudtunk beépíteni egy rövidebbnek ígérkező csapatépítő napba is. A forgószínpad szerű, 7 db elemből álló játékrendszer garantálta a változatosságot, a minél több egyéni és csapat sikerélményt, az unalomérzet teljes elkerülését is.

A folyamatos „impulzuszápor” révén a résztvevőknek nem volt idejük magukkal foglalkozni, így gyorsan megnyíltak és mutatkoztak meg az egyén belső, játékos, kedvelhető tulajdonságai.

A közbenső eredményeket pontosan vezettük, így a csapatok az első pillanattól tudták, hogy komolyan vesszük a versengésüket. 

A csapatépítő napot egy tömör, pozitív gondolatokkal megtűzdelt összegzéssel, illetve eredményhirdetéssel, oklevelek kiosztásával zártuk.

Kültéri programterv

 

8:30-8:40 Megérkezés – Köszöntő és program ismertetés
8:40-8:45 Kickbike-ok, azaz nagykerekű rollerek átvétele és biztonsági oktatás
8:45-9:30 KickBike-os lesiklás az orfűi programhelyszínig. 
9:40-11:40 Csapatépítő ügyességi játékok, versengések
11:40-11:50 Eredményhirdetés és elköszönés
új dolgozóból lojális munkavállaló

Megvalósítási terv

Rendezvényszervezői szempontból a szervezés egyszerűbbnek és gyorsabbnak bizonyult, mely oka az alacsony létszám és a választott programok száma. Ennek ellenére számos apró részfeladatra kellett ügyelnünk:

 • egyeztetések az ügyféllel
 • programterv összerakás
 • logisztika megszervezése (rollerek, eszköszök, animátorok, ki- és visszaszállítása)
 • animátorok és előkészítő emberek informálása
 • videós stábnak a videózás terv létrehozása
 • beszerzés

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valódóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Videózás

A videózás szempontjából is egy igényfelméréssel szoktuk kezdeni a tervezést. Az ügyféltől minden esetben megkérdezzük, hogy mi a célja a felvételek készítésével. Az alábbi tudatos és kevésbé tudatos célokat tudtok megfogalmazni:

 1. Élmények megörökítése, azok belső kommunikálása.
 2. Munkáltatói márképítés (Employer Branding) szempontjából. felhasználni.
 3. Kimondottan álláshirdetési kampányoknál hirdetni.

Stáb:

A 2 fős állandó stábunkkal forgattunk földön és levegőben.

 

Eszközök:

 • Sony alpha 7R II váz – Sony 24-70 f4 objektív
 • GoPro Hero 6 Black
 • DJI Osmo X3
 • DJI Mavic Pro drón
 • Moza air stabilizáto
új dolgozóból lojális munkavállaló

Megrendelői vélemény

“Én úgy gondolom, hogy mindenki jól érezte magát, mindenki el tudta engedni magát, egy kicsit kifújta a gőzt. Nagyon jó volt az elején a rollerezés, az hogy ilyen lankásan, lejtősen indult, aztán csak a végén volt a fizikumot, ügyességet igénybe vevő rész. Itt meg teljesen ellazultunk és felmelegedtünk a napon.

Nehéz eldönteni, hogy melyik program tetszett a legjobban. Ha nekem kell választani, akkor nekem a rolleres rész tetszett a leginkább, mivel az ilyen dinamikus, lesiklós, egy kicsit férfiasabb… Nagyon jól éreztem magam a csapatjátékok során is. Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálta a számára tetsző programot és elégedetten távozhattunk az orfűi csapatépítő napról.”Sipos Dániel – E.ON ügyfélszolgálati Kft.

Szervezői vélemény

Szervezői szemszögből megközelítve részünkről a nap egyszerű, gyors munkát igényelt. 1-2 nap alatt az előzetes tervezéssel, a programterv teljes körű szervezésével, és a kollégák informálásával végezni tudtunk.

Ehhez természetesen szükséges volt az ügyfél építő jellegű hozzáállásához és gondolkodásához. Élményekkel teli félnapos tréninget tudtunk lebonyolítani az E.ON számára. Úgy láttuk, hogy a csapatépítés elérte a célját.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
 • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
 • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
 • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
 • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }