Metropolisz

A metropolisz belétren, asztaloknál játszható.

Csapatonként 10-től 35 főig ajánlott.

Összetett játék – logikai és kreatív elemekkel.

Mi a Metropolisz csapatépítő társasjáték?

A társasjátékunkat azzal a céllal alkottuk meg, hogy beltéri kínálatunkat bővítve tartalmas elfoglaltságot biztosíthassunk csoportjainknak akár rossz idő esetén is. A programban többféle játéktípus ötvöződik, így tesszük azt izgalmassá és mindenki számára élvezhetővé.

Csapatotokban szeret valaki rejtvényeket megfejteni, gondolkodós kérdéseket kibogarászni? Valaki inkább a pénzügyi, üzleti kérdésekben van otthon; mire szabad és érdemes pénzt kiadni? Valamelyikőtök pedig a kreativitásban jeleskedik? Ha nagyon vegyes társaságnak érzitek magatokat, akkor ez a játék nektek való!

A két órás társas első részében logikai kérdések megválaszolásával lehet “pénzt” szerezni, ami a játék következő részében lesz igazán fontos – építőanyagok vásárlása. Ha kellő mennyiségű eszközötök van, a két csapat egy-egy várost épít fel. A legnagyobb, legerősebb, legszebb, legérdekesebb megoldásokat várjuk.

Végül a két város metropolisszá nő össze, a több fabatkát megspóroló csapat városatyává válik, míg a „lemaradók” a városi polgárságot adják. Interaktív, kreativitást és tervező szellemet, stratégiai tervezést igénylő játékunk.

Mik Metropolisz előnyei?

  • teljes kikapcsolódást biztosít
  • Interaktív, kreativitást, tervező szellemet és csapatmunkát igénylő játék
  • egyszerre akár 10-35 fős csoportok is játszhatják
  • a csoportok nem csak az idővel, egymással is versenyeznek
  • több fajta képességet igényel egyén és csapat szinten
  • bármely szálláshelyen, étteremben, rendezvény- és konferencia teremben is játszható
  • az animátor az esetlegesen kisebb, vagy gyengébb képességű csoportoknak is tud “észrevétlenül” segíteni

A Metropolisz társasjáték menete

Két csapat kialakítása és a feladatok elosztása: A feladat egy-egy impozáns város nem szokványos alapanyagokból való, minél kreatívabb és gazdaságosabb, jól szervezett felépítése.

Pénz-, azaz fabatka-gyűjtés az építkezéshez logikai feladványok megoldásából: A munkához szükséges eszközöket és anyagokat meg kell vásárolni. Fabatkákat a kiosztott feladványok megoldásából lehet behatárolt idő alatt gyűjteni.

Szükséges építőanyagok megvásárlása, majd városépítés: A két Város szabadon gazdálkodik vagyonával, eszközeivel. Számolnak, terveznek, megvitatnak, majd a maguk szempontrendszere és logikája szerint költekeznek. Az összehangolt, jól szervezett munka, illetve az ésszerű és kreatív gondolkodás ideális aránya biztosan meghozza a sikert.

Az elkészült városok összekötése és értékelése: A két város a játék végén Metropolisszá nő össze, majd e végső állapotában a két városrészt az animátor adott szempontok szerint egészében és elemeiben is összeveti, a munkákat pedig ismét fabatkával jutalmazza.

Eredményhirdetés: Az a csapat/Város nyer, amelyik a játék legelejétől kezdve a legjobban taktikázik, s a végére nagyobb vagyonra tesz szert. A győztes csapat végül eléri dédelgetett célját: rangot nyer az újdonsült városállamban, s a polgári réteg fölé emelkedik.

id. Várnai Péter

alapító-szakmai vezető

Kérd egyedi ajánlatunk!

Egy csapatépítés, céges rendezvény, vagy családi nap megszervezése rengeteg időt, energiát és szakértelmet igényel. Nem szükséges, hogy egyedül birkózz meg a feladattal. Segítünk!