Szabadulószoba

A szabadulószoba belétren akár kültéren asztaloknál játszható.

Csapatonként 4 – 6 fő.

Hordozható szabadulószoba szettjeinkkel kitelepülünk bárhova az országban!

Mi a Szabadulószoba?

A szabadulószoba játékunkba egy kitalált élethelyzet, vészhelyzet köré logikai és készségfejlesztő feladványokat és gyakorlatias feladatokat alkottunk meg.

A program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványok mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő megoldás felé.

A hagyományos szabaduló szobával ellentétben az általunk kifejlesztett játék nem helyhez kötött, hiszen a szabadulószoba szetteken kívül csupán csapatonként egy-egy asztalra van szükség, így szinte bármilyen beltéri, de akár kültéri, kiülős helyiségben is játszható.

A szabaduló szettek, különféle kiegészítőket tartalmaznak, mint pl. dobozok hagyományos és számzáras lakatokkal feladványok, feladványokhoz köthető tárgyak pl.: térkép, tükör, kulcsok stb.

A szabadulószoba témája

Légcsapda

A történet egy magasban száguldó utasszállító repülőgépen játszódik. 2 órával az első lehetséges landolási hely előtt a pilóta rosszul lesz, eszméletét veszti.
A pilótakabin ajtaja zárva. A gép irányítását a robotpilóta automatikusan átveszi, de csak 45 percig képes erre emberi beavatkozás nélkül. Az utasok nem tudnak bejutni a vezetőfülkébe, így nem tudnak segítséget kérni rádión keresztül az irányítótoronytól.
45 percen belül megoldást kell találni a bejutásra, a rádióhasználatra. Csakis az irányítótorony segítségével tudják a robotpilóta beüzemelését biztosítani a biztonságos földet érésig.
A pilótafülkét egy speciális biztonsági protokoll, egy bejutáshoz szükséges 7 jegyű szó védi, amit csak a pilóta ismer.

Szerencsére, pont hasonló esetre gondolva a pilóta elrejtett néhány tárgyat, rajzot, jelet, rejtvényt az utaskabinban, aminek segítségével a leleményes utasok megfejtéshez, ajtónyitáshoz juthatnak.

A szabadulószoba menete

 

A csapatok önállóan versenyeznek a 45 percnyi idővel és az ellenfelekkel.
Az a csapat nyer, aki a legrövidebb idő alatt “jut ki” a szobából.

id. Várnai Péter

alapító-szakmai vezető

Kérd egyedi ajánlatunk!

Egy csapatépítés, céges rendezvény, vagy családi nap megszervezése rengeteg időt, energiát és szakértelmet igényel. Nem szükséges, hogy egyedül birkózz meg a feladattal. Segítünk!