Öt csapatépítés tipp a bizalom fokozásához

2018. aug. 17. | Csapatépítés

A csapatépítő tréningeket ma már számos szervezet alkalmazza, hogy ezzel is a közös célok elérésére sarkallja a munkavállalókat. Sőt! A Forbes magazin szerint a csapatépítés „a legfontosabb befektetés, amit egy vállalkozás megtehet a kollégáiért”.

A bizalomépítés, a konfliktusok lehetőségének csökkentése, a kommunikáció ösztönzése és az együttműködés növelése mind fontos egy szervezet hatékony működése érdekében. Mindezek megvalósításához azonban elengedhetetlenül fontos az innováció. A Teambonding.com segítségével most olyan tippeket adunk, amelyek lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy erőfeszítéseiket minél jobban és hosszú távon értékesítsék a vállalkozásod számára.

Alakíts ki jutalmazó rendszert!

A legtöbben bizony a saját bőrükön tapasztalják, hogy egy nyolc órás munkanap teljesítése gyakran érzelmileg és fizikailag is megterhelő lehet, miközben önmagában nem biztos, hogy minden szempontból kielégíti a munkavállaló igényeit. Nyilvánvaló, hogy a vállalkozás vezetőjeként erre is oda kell figyelni. A motivált alkalmazottak ugyanis jóval produktívabbak és a termelésből is jobban ki tudják venni a részüket, ami nem mellesleg növelheti a bevételeinket. Ennek elérése érdekében egyre több vállalat dönt úgy, hogy elismerő és jutalmazó rendszert alakít ki munkavállalói számára a pozitív megerősítés eszközeként. Hogy hogyan állj neki? A legfontosabb, hogy legyél kreatív, hiszen a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Teljesítménybónuszok, ajándékkártyák, meghosszabbított ebédszünetek, extra pihenési napok és ez csak néhány dolog, amivel egészen biztosan lelkesebb kollégákat láthatsz nap mint nap a munkahelyre érkezve.

Ebédeljetek együtt!

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hangozna el az irodában: „éhes vagyok”. Ez a jelenség jó alkalmat ad arra, hogy közös programokat szervezz kollégáiddal az ebédszünetben akár az ebédlőben, akár – ha lehetőséged nyílik rá – az udvaron. Az ebéd kiváló lehetőséget ad a vállalkozás vezetői számára, hogy bátorítsák, segítsék és ösztönözzék a munkavállalókat. Gondolj csak bele! Az étel megosztása, az ebéd közös elfogyasztása nagymértékben növeli kreativitást és fejleszti a kollégák közötti kommunikációs készségeket is. Nem mellékesen segíti a munkatársak személyes kötelékeinek megerősítését, amelyek többnyire közvetlen hatással vannak a vállalkozásod szakmai fejlődésére.

Sportoljatok közösen!

Amikor napi nyolc órát vagy adott esetben ennél még többet töltünk a munkahelyünkön, szinte el is felejtjük, hogy minőségi időt fordítsunk magunkra. Ez azonban hosszú távon egészen biztosan negatív hatást gyakorol az egészségre, különösen akkor, ha irodai környezetben dolgozunk. A munkahelyi sportolási lehetőségek, csoportos edzésprogramok azonban igen csábítóan hangzanak és több pozitív eredményt is hozhatnak. Vezetőként teremts lehetőséget erre! Mozgás közben ugyanis a kollégák is motiváltabbak, amikor közösen, együtt „szenvedünk” az edzőpadon. A sport bizonyítottan közelebb hozza egymáshoz az embereket, amely lehetővé teszi azt is, hogy együtt élvezzék a sikert. A közös sport során pedig nem mellékesen nagyobb eséllyel lehet fogyni és kalóriát égetni, de az általános formánkat is könnyebben fenntarthatjuk.

Tipp:

A motivált alkalmazottak jóval produktívabbak és a termelésből is jobban ki tudják venni a részüket, ami nem mellesleg növelheti a bevételeinket.  A legfontosabb, hogy legyél kreatív, hiszen a lehetőségek tárháza szinte végtelen!

Néha keverd a munkákat!

Elsőre tehát kissé meredeken hangzik, de némi kreativitással, megfontolt átgondoltsággal és mérlegeléssel egészen biztosan megvalósítható. A munkák keverése remek módja annak, hogy a kollégák bepillantást nyerhessenek a „saját kis világukon” kívülre, így jobban megértsék a csapat különböző feladatait, és ezáltal közelebb kerüljenek a vállalkozás globális céljaihoz. Ezt a módszert elsősorban a sportban alkalmazzák, hogy szó szerint keverik a posztokat (például a középpályás csatárként játszik, vagy a védők éppen gólt próbálnak rúgni). A munkakörök alkalmi, átgondolt csereberéje lehetővé teszi, hogy a csapattagok sokoldalúbbá váljanak, amely növeli a vállalozás általános megbecsültségét is.

vigyetek gyerekeket a munkába!

Gyakran, több fórumon halljuk, hogy a szülőknek több időre lenne szüksége, amit a gyerekeivel tud tölteni. Erre lehet egy alternatív – és hosszú távon gyümölcsöző – megoldás, ha a kollégák magukkal tudják vinni őket dolgozni. Persze csak ésszerű határokon belül. Az ehhez kapcsolódó koncepció létrehozása akár szórakoztató és izgalmas is lehet, ami szintén közelebb hozza egymáshoz a munkatársakat, és növeli a szervezet megbecsültségét.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }