Online csapatépítő játékok – online szabadulószoba

Csapatépítés, Pandémia

A vírus berobbanásával, – rengeteg minden más mellett – korán búcsút inthettünk a csapatépítő programoknak. A céges hétindító meetingek az online térbe költöztek, sőt az oktatásban is megjelentek a videókonferenciák, a pandémia miatt általánosak lettek a videohívások. A tömegessé vált “home office” nem csak a szellemi, de a lelki teherbírásunkat is meglehetősen próbára teszi. Az eddigiekhez képest, jelenleg még több igény mutatkozik a közösségi programokra és mindazon tevékenységekre, amelyek kimozdítják a csapatot a mindennapok monotonitásból. Milyen lehetőségeink vannak erre, a szabályok betartása és a biztonságunk szem előtt tartása mellett? 

Tarts velünk, mert ez a cikkünk az online csapatépítő játékok közül az online szabadulószoba lehetőségeit járja körbe.

Mi is az az online szabadulószoba?

Az online szabadulószoba, hasonlóan az offline változathoz, meghatározott alaptörténetethez köthető logikai és készségfejlesztő feladványok köré épül. Ez, tulajdonképpen a szabadulós játékok online elérhető változata. A program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványokat mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő megoldás felé.

A hagyományos szabaduló szobával ellentétben, ez a szabadulós játék online zajlik, így a munkatársak közül bárki, bármilyen helyszínről és eszközről (okostelefon, tablet, pc, laptop) csatlakozhat egy jól működő internet kapcsolat megléte mellett. Az online változatban is megjelenhetnek a különféle eszközök, mint a dobozok hagyományos és számzáras lakatok, feladványokhoz köthető tárgyak pl.: térkép, tükör, kulcsok stb.

A résztvevők egyénileg vagy kisebb csoportokban csatlakoznak egyidőben a játékhoz az ország, vagy a világ bármely pontjáról.

Szabadulószoba online – típusok

Élőszereplős online szabadulószoba

Ebben a típusú játékban mindenki egy csapatban játszik úgy, hogy egyénileg, vagy kisebb csapatokba rendeződve helyhez kötöttség nélkül jelentkezik be a játékba. A játékmester (animátor) a szabadulószoba helyszínéről csatlakozik be egy kézi kamerával. Ő vezeti be a játékot, meséli el a kiinduló történetet és ő lesz az is, aki a csapat egyhangú irányítása alapján bejárja a szoba/helyiségek különböző pontjait, beírja a csapat által megfejtett kódokat stb. Az élő bejelentkezésnek köszönhetően, a játékosok azt érzik hogy ők is jelen vannak a helyszínen, hiszen bármilyen saját instrukció fizikailag is megvalósul. A játékmester minden egyes csapatnak a szeme, füle és keze.
A játékban mindenki győz, ha a csapat 60 percen belül (a választott történettől függően) megfejti a rejtélyt, hatástalanítja a bombát, elmenekül stb. 

A Teamlab-nél 13 immerzív, izgalmas helyzeteket feldolgozó szabadulószoba közül választhattok, 6 főtől egészen 100 játékosig.

 

Egyedi 3D-s Online Szabadulószoba

Ez a típusú játék merőben hasonlít egy számítógépes játékhoz. Itt a kiinduló sztori egy, a cégetekre szabott történettel indul. A játékmenetbe egyedülálló grafikával kidolgozott, valódi 3D-s helyszínek vannak integrálva, sőt igényetek szerint, a játékhoz egyedi videók és hangok, sőt funkcionáló saját márkás termékek is hozzáadhatóak. Akár saját irodátok helyszíne is visszaköszönhet a játékban egyedi megrendelésetek alapján.

A játékba egy előre megbeszélt időpontban egyénlieg, vagy kisebb csapatokba rendeződve a világ bármely pontjáról csatlakozhattok. Itt nincs szükség játékmesterre, a szoftver leírja és elmagyarázza a szükséges lépéseket, bemutatja a feladványokat, lehetséges útvonalakat. (Nem kell hozzá angoltudás, nálunk ez a szabadulószoba online magyarul érhető el). Az a csapat győz, akinek a legrövidebb idő alatt sikerül megfejtenie a feladványt. Tehát ebben az online kijutós játékban egymással és az idővel is ádáz harcot vívtok.

Egyedi online szabadulószoba készítése a Ti igényeitekhez igazodva:

  • A cégeteknek saját, személyre szabott, brandelt digitális szabadulószobát készítünk, akár több, mint 100.000 résztvevővel is szuperül működik.
  • Ez a típusú játék, nem csak csapatépítésekhez, de online toborzáshoz, munkavédelmi- és balesetmegelőzési oktatáshoz, termékbemutatóhoz és online tréningekhez is kiváló választás.

Online csapatépítés előnyei:

  • Összehozza a munkatársakat anélkül, hogy veszélyeztetné egészségüket
  • Elősegíti a kooperációt, együttműködést
  • Könnyed és költséghatékony szórakozást nyújt
  • Segít csökkenteni a magányosság érzését
  • Növeli a motivációt
  • Ösztönzi a kreatívitást
  • Javítja a kommunikációt az “elszigeteltségben”

Online csapatépítő játékok és a Teamlab

A Teamlab-nél továbbra is hiszünk abban, hogy a munkavállalók megtartása jelenleg egy kiemelten aktuális feladat. Jelen időszak, a magas munkateherbírású kollégákat is nagy megpróbáltatás elé állítja. 

A munkavállalók lojalitása, (és azt gondolom kijelenthetjük, hogy egyáltalán a mentális egészségünk) szempontjából is hihetetlen nagy jelentőséggel bírnak most a közösségi programok és mindazon tevékenységek, amelyek színt és változatosságot csempésznek a mindennapokba. 

Cégünk továbbra is elkötelezett a csapatépítések jelentősége mellett, ezért örömmel számolunk be arról, hogy az online csapatépítés lehetőségével bővültünk és immár  élőszereplős szabadulószoba online és egyedi digitális online formában is elérhető a honlapunkon

 

Online szabadulószobánkat nem csak cégeknek ajánljuk, tökéletes választás lehet születésnapokra, baráti vagy családi programokhoz is! – akár 4 főtől.

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Az irodai térelválasztás és a dolgozók szeparálása manapság fontosabb, mint valaha. Azzal a különbséggel, hogy ma már nem a nyugodt munkakörnyezet az elsődleges szempont, hanem a dolgozók egészségének megóvása. A piacon található megoldások azonban rugalmatlanok és nagyon drágák.

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Az irodai térelválasztás és a dolgozók szeparálása manapság fontosabb, mint valaha. Azzal a különbséggel, hogy ma már nem a nyugodt munkakörnyezet az elsődleges szempont, hanem a dolgozók egészségének megóvása. A piacon található megoldások azonban rugalmatlanok és nagyon drágák.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }