Járványügyi cselekvési tudástár
cégek számára

1. lecke: Bevezetés

Az oktatóanyagot azzal a céllal alkottuk meg, hogy a vállalkozásokat segítsük a járvány okozta rendkívüli helyzethez való alkalmazkodáshoz, hiszen a cégeknek is nagy szerepe van abban, hogy a vírus terjedését lassítani, a gazdasági hatásait pedig globális szinten minimalizálni tudjuk.

2. lecke: Kezdeti tervezés

Ebből a fejezetből megtudhatod, hogy melyek a járványügyi helyzet, cégen belüli kezelésének elsődleges és legfontosabb lépései, valamint azt, hogy hogyan és kikből állítsd fel a válságstábod.

3. lecke: Higiéniai eljárások

A következő lecke abban segít, hogy könnyen meghatározd a cégen belül alkalmazandó legbiztonságosabb koordinált higiénés cselekvési tervet.

4. lecke: Munkaügyi intézkedések

Ez az egyik legfontosabb terület, ahol pandémiás intézkedéseket kell hozni, hiszen ez egyrészről érinti a járványprevenciót, valamint a megváltozott gazdasági helyzethez történő alkalmazkodást. Ahhoz, hogy priorizálni tudd a kulcsfontosságú feladatokat, olvasd el a következő leckét.

5. lecke: Home office

Vannak olyan cégek, ahol “bevett szokás” a home office. Azonban olyan munkahelyek számára, akik a kialakult helyzet miatt kezdtek ismerkedni a távmunka fogalmával, hasznos lehet egy akcióterv. Ebben a leckében számba vesszük az ehhez szükséges IT eszközöket és tippeket adunk az általunk ismert és jól bevált projektmenedzsment szoftverekre is.

6. lecke: Jogi kérdések

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel egyre több munkavállaló kényszerül otthoni távmunka végzésére. Bár a legtöbb cég igyekszik a legrugalmasabban kezelni a távmunka kérdését, nem árt tisztában lenni ennek jogi vonzataival és a felek kötelezettségeivel. Ebben a leckében többek között a távmunka, a táppénz és a szabadságolásokra vonatkozó legfontosabb kérdéseket tekintjük át.

7. lecke: Gazdasági intézkedések

Ebben a leckében összeszedtük azokat a szempontokat, amelyek alapján elkezheted a pénzügyi tervezést a járvány okozta megváltozott gazdasági környezetben. Ha ezen felül az is érdekel, hogyan javíthatod a cash-flow-t, olvass tovább.

8. lecke: Beszerzés

Ebben a leckében többek között hasznos tippeket olvashatsz arról, hogyan alakítsd át a hosszabb távú beszerzésre vonatkozó folyamatokat, hogy hogyan kezeld a bejövő árut, vagy azt, mire érdemes készülni az esetleges források leállása esetén. 

9. lecke: Marketing felkészültség

Egy jó marketing stáb elengedhetetlen egy vállalkozás virágzásához, de vajon a marketing szakemberek erre a váratlan eseményre is fel vannak készülve? Tudtad, hogy ebben a helyzetben pl. egy meggondolatlanul célzott bejegyzés vagy a teljes marketingkommunikáció megszüntetése olyan hosszútávú károkat okozhat a cég számára, amely a válsághelyzet után is maradandó lesz? Arról pedig, hogy ezeket miként került el, az alábbi leckében olvashatsz.

10. lecke: Krízis kommunikáció

A kríziskommunikáció a válság kezelésének egyik, ha nem legfontosabb pillére. Ezen a ponton érintkezünk nyilvánosan a külvilággal, adunk számot felelősségünkről, megbízhatóságunkról és tettrekészségünkről. 

A sikeres kríziskommunikáció alapja a megelőzés. De mi van akkor, ha már nyakunkon a baj? A kríziskommunikációval kapcsolatban részletes útmutatást találsz ebben a leckében.

11. lecke: Összefoglalás

Búcsúzóul összeszedtünk néhány alapvető jótanácsot  a vezetőség számára.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }