Mi a csapatépítés célja? Meghatároztuk 6 lépésben

Csapatépítés, Menedzsment

A dolgozók proaktívak, a hangulat kiváló, a toborzási költségek csökkentek: Te is szeretnél hátradőlni, látva, hogy teljesült a csapatépítés célja?

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

Mindannyian szeretjük azt, amikor valami magától teszi a dolgát. Amikor nekünk nem kell foglalkozni vele, ami a mi befektetett energiánk nélkül termeli nekünk az értéket, a profitot. Engedd, hogy a kollégák egymást motiválják, de mi szükséges ahhoz, hogy ez a  folyamat beinduljon? A csapatépítés célja pontosan ez!

A csapatépítő tréning lényege ugyanis nem más, minthogy a munkavállalók közötti kommunikáció és kapcsolat javuljon, a bizalom elmélyüljön, a lojalitás erősödjön.

A csapatépítés jelentősége, hogy mindezek által a cégen belüli fluktuáció csökkenjen, a munkahelyi csoportok hatékonysága növekedjen. Az idő pénz, hosszú távon pedig egyiket sem szabad sajnálnod ahhoz, hogy beinduljon az örökmozgód!

Mielőtt megfogalmaznánk a csapatépítés hatásait, játszunk el egy kicsit a gondolattal, hogy szervezeted autodidakta módon közösségépítésbe kezd.

új dolgozóból lojális munkavállaló

A csapatépítés célja ugyanis az új munkavállalók mielőbbi integrálása a szervezetbe, bennük minél előbb a már beilleszkedett “régi dolgozó” érzés megteremtése: azaz, hogy a kolléga rövid időn belül már otthonosan érezze magát a környezetben.

Ezt elősegíthetjük csapatépítőkkel, de természetesen nem szervezünk csapatépítő rendezvényeket minden új munkavállaló felvétele után. Viszont, ha korábbi csapatépítő tréning sikeresen motiválta meglévő kollégáinkat, és annak hatására pozitív munkahelyi környezet alakult ki, akkor jóval egyszerűbb dolgunk lesz.

A jó csapatépítést megelőzi a hírneve! Például, ha az ősszel felvett új dolgozónk már november környékén azt hallja csoportjától, hogy mennyire várják a karácsonyi bulit, akkor érzi: jó közösségbe került.

Természetesen a csapatépítő célja nem csak a beilleszkedés elősegítése, így pár pontban összeszedtük Neked, hogy mi is a csapatépítő tréning lényege. A legnagyobb érv amellett, hogy olvasd el ezt a listát: munkavállalód heti 40 órát tölt el nálad. Ha nem érzi jól magát, ezt a 40 órát máshol fogja eltölteni.

1. Bizalom megteremtése a vezetők és dolgozók között

Van olyan vezető, aki megkéri a dolgozóit, hogy írjanak egy 101 pontot tartalmazó listát arról, hogy mi a céljuk, vágyuk az életben. Ezáltal megismeri munkavállalói értékrendjét, személyiségét, és kitűnő alapot kap a velük való kommunikációhoz, ismerkedéshez.

Így könnyebben ért szót velük, motivál, de mégis – a munkaidő nem az ismerkedésre van, különösen nem a főnökkel, a csapatépítő tréning lényege pedig, hogy erre lehetőséget adjon.

A csapatépítő célja emellett, hogy a kollégák lojalitása a cég felé erősödjön, ezt pedig egy bizalmi kapcsolattal a dolgozóiddal könnyen elérheted.

Nem biztos, hogy akkor bíznak meg benned legjobban a dolgozóid, ha mellettük állsz a munkában, hanem ha mellettük álsz a magánéletben is. A csapatépítő rendezvényeken pedig jobban megismerheted őket.

csapatépítő jelentősége

2. Személyes kapcsolat erősítése a munkavállalók között

 

“Te mikor leszel szabadságon?” helyett: “Te mit csinálsz szabin?” Akárcsak a főnök és alkalmazott között, munkavállaló és munkavállaló között is nehezen alakulhat ki jó kapcsolat, ha a kollégák csak a munkáról beszélnek – a munkáról, amit bár nyitott irodában, mégis sokszor magukba fordulva, egyedül végeznek.

Sajnos manapság kevés olyan ember van, aki magára vállalja a hangulatfelelős szerepet, és jókedvet hoz az irodába. A csapatépítő célja, hogy ezt a jó hangulatot közösen hozzák létre – és a folyamatnak Neked kell az élére állnod!

Miután a dolgozók jobban megismerik egymást, személyesebb kérdéseket tesznek majd fel egymásnak. Nem az iránt fognak érdeklődni, hogy mikor kell helyettesíteni a másikat, hanem, hogy kollégájuk hová utazik a szabadsága alatt.

A csapatépítő tréning lényege, hogy alkalmazottakból barátokká válhassanak a munkavállalóid!

3. Építs hidat gyakornok és senior, könyvelés és marketing között!

 

A csapatépítő lényege, hogy nem csak az azonos munkakörű alkalmazottak között teremti meg a lehetőséget az ismertségük elmélyítésére, hanem hidat képez munkahelyi csoportok között is.

Honnan tudná a könyvelés, hogy mit csinál a marketing? Megoldás: közösségépítés munkahelyi csoportok között!

A munkavállalóid nem feltétlenül találkoznak mindennap.

Sőt!

Lehet, hogy céged több városban is jelen van, és vannak még olyanok, akik nem is látták egymást. Ha nincs csapatépítő tréning, lehet, hogy sosem találkoznak.

Azonban mindannyian emberek vagyunk, és szeretjük archoz, hanghoz, személyiséghez párosítani beszélgetőtársunkat, akkor is, ha vele csak e-mailekben tartjuk a kapcsolatot.

A kapcsolati tőke építése fontos szempont a karrierista munkavállalóink számára: tudásuk bővítése, hálójuk növelése pedig növeli az elégedettségüket.

csapatépítő tréning fontossága

4. Felszínre tör a tehetség, teret kap a kreativitás

 

Sosem tudhatod, hogy az introvertált, ebédjét gyakran csendben fogyasztó, elmélázott tekintetű kollégád igazából egy címeres zseni, csak túl félénk. Lehet, hogy egy ötletével százezreket hozhat majd a cégnek, de ezzel nem mer előállni.

A csapatépítés célja, hogy különböző játékos feladatok során, a munkahelyi környezetből kiszakadva új oldalukat mutassák meg munkavállalóid.

Fontos, hogy a csapatépítés hatékonyságát fokozza, ha dolgozóidat teljesen új környezetbe helyezed – valószínű, hogy nem egy irodában eltöltött társasozós este lesz a vízválasztó a dolgozók szemében. Feszegessétek a határokat, akár egy élmény-csapatépítés keretein belül!

Az embereid új, játékos kihívásokkal, különböző adottságaik megvillantásával kiismerhetőbbé válnak majd a szemedben. Figyelj, vagy kérj fel egy szakembert, hogy figyeljen: most rejtett erőtartalékok törnek a felszínre!

A csapatépítő tréning lényege, hogy felismerd ezeket.

5. Az elért sikerek közös ünneplése

 

A csapatépítés célja, hogy sikert érjünk el. És fordítva. Ha sikert érünk el közösen, az csapatot épít.

Ünnepeljétek meg közösen, ha egy célkitűzés teljesült, ha a cég jó évet zárt! Ilyenkor nem kell játszani, de fontos az interakció és az, hogy a munkavállalóid érezzék az elismerést.

A csapatépítés jelentősége, hogy mindenki, közösen részesüljön a jutalomban, ami maga a közösségépítés, a kapcsolat elmélyülése.

6. Toborzási költségek hosszú távú csökkentése

 

A munkavállalók megtartása című cikkünk részletesebben kitért arra, hogy egy dolgozó idő előtti távozása mekkora veszteséget termel a cégnek.

A csapatépítés jelentősége, hogy ezt a veszteséget a fent felsorolt célok elérésével csökkentse.

Összefoglaló kérdések

 

Ha bármikor fel akarod eleveníteni, hogy mi a csapatépítő célja, megspóroljuk neked az időt: íme pár kérdés, ami segíthet a felkészülésben, illetve egy nagyon rövid cikk, ha más perspektívából közelítenél.

 

  • Mi a dolgozóid értékrendje? Mi lenne számukra ez alapján az ideális csapatépítés?
  • Milyen gyakran érdeklődsz kollégiáid magánélete felől? Egyáltalán elértétek-e már azt a szintet, hogy ezt kényelmetlenül megtehesd?
  • Hány alkalmazottad között alakult ki baráti kapcsolat? Hogyan?
  • Milyen gyakran szervezel csapatépítő programot?
  • Fiatal munkavállalóid felé nyitnak-e a tapasztaltabbak?
  • Tisztában van-e a HR azzal, hogy mit csinál a sales? (Azaz átfogó képpel rendelkeznek-e a dolgozók a feladatokról, a cég felépítéséről?)
  • Miben jó az az introvertált dolgozód, aki a bejárattól nézve jobbról a második asztalnál ül?
  • Mi a közelgő esemény, ami ünneplésre méltó?
  • Mennyivel csökkenhet a toborzási költséged, ha már régóta a munkavállalók megtartása és a csapatépítés a célod? Ez a kalkulátor segít kiszámolni!

Kapcsolódó bejegyzéseink: