Kreatív csapatépítés felnőtteknek (leírással)

Csapatépítés, Csapatépítő játékok, Csapatépítő tréning

Dobd fel a kollégákat ötletes csapatépítő játékokkal a munkahelyen, vagy céges rendezvényen. Kreatív csapatépítés Budapesten és országszerte kitelepüléssel.

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

A csapatépítés minden munkahelyen fontos: segíti az együttműködést és a közös gondolkodást, növelheti a termelékenységet és javíthatja a csapatmorált.

Ám ha elfogytak az ötletek, akkor lép színre a kreatív csapatépítés, mint az egyik legerősebb fegyverünk. A következőkben három, kreatív csapatépítő lehetőséget mutatunk be.

Ha már unjátok a hagyományos csapatépítő programokat és valami egészen újra vágytok, akkor most itt van három, garantáltan új és kreatív csapatépítő játék.

A legjobb kreatív csapatépítő ötleteket gyűjtöttük össze nektek, hogy még hatékonyabbá tegyük a csapatépítés kitűzött céljait.

kreatív csapatépítés felnőtteknek

3 kreatív csapatépítés ötlet:

1. Kitűnő dizájn (Egg-cellent Design)

Előzetes tervezés: oszd a kollégákat csapatokba, próbáld ezt úgy tenni, hogy mindegyikbe legalább öt-öt csapattag kerüljön, de az sem baj, ha ennél kevesebb.

Mielőtt azonban ennek nekikezdenél, gondold át, hogy szeretnéd-e egy-egy közösségbe fogni a vállalat egyes osztályait (például HR, pénzügy, szállítás, stb.) vagy a végeredmény szempontjából hasznosabb lenne, ha megosztanád őket. Akár véletlenszerűen is kiválaszthatod az egyes csapatok tagjait, de fontos, hogy ezt ne bízd másra. Így a kollégák akarva-akaratlanul is közelebb kerülnek egymáshoz és jobban megismerik a másikat.

Szükséges kellékek: Egy-egy nyers tojás csapatonként, véletlenszerűen kiosztott irodaszerek.

A játék erőssége: együttműködés, kommunikáció, problémamegoldás.

A játékhoz szükséges idő: körülbelül egy óra.

A játék menete: minden csapat kap egy nyers tojást. Adj nekik meghatározott időt (mondjuk 30 percet) ahhoz, hogy építsenek egy biztonságos „szerkezetet”, amely biztonságban tartja a tojást, ha azt egy meghatározott magasságból leejtik.

A kreatív csapatépítő játék során a játékosok csak a rendelkezésre álló irodai eszközöket használhatják. Miután a meghatározott idő lejárt, jöhet a teszt! A csapatok egyenként álljanak ki a többiek elé, és dobják le a szerkezetbe zárt tojást a kitűzött magasságból (ez lehet például egy magas létra, egy szék vagy asztal teteje, stb.). Az a csapat nyer, akinek a tojása minél többször ér biztonságban, épségben földet.

Első csavar: ossz ki véletlenszerűen irodai eszközöket a csapatoknak. A játékosoknak lehetősége van arra, hogy úgymond „kereskedjenek egymással”, és kreatív taktikákkal és módszerekkel cseréljék egymás között azokat, hogy mindenki a számára leginkább megfelelő biztonsági „szerkezetet” tudja építeni.

Második csavar: ha a tojás épségben marad, miután leejtették, akkor a többi csapat tagjai eltávolíthatnak egy-egy elemet a szerkezetből, remélve, hogy a tojás már nem fogja „túlélni” a következő kört.

Harmadik csavar: egy olyan kreatív csapatépítés is szóba jöhet, ahol nem feledkezel meg az ételről sem. A tojás itt adja magát, ezért megkérheted a kreatív csapatépítő játék előtt a kollégákat, hogy hozzanak magukkal tojásalapú ételeket (például tojássaláta, bundás kenyér, stb.), de ha van vállalati konyhátok, akkor a kreatív csapatépítő program után egy közös főzéssel is „hasznosíthatjátok” őket. Győződj meg róla, hogy senki sem tojásallergiás!

Kreatív csapatépítő

2. Versenyautó

Előzetes tervezés: a kollégákat ennél a kreatív csapatépítő játéknál érdemes olyan csapatokba osztani, amelyben körülbelül tíz-tíz játékos kap helyet. Dönts el, hogy szeretnéd-e, ha a vállalati osztályok együtt lennének, vagy inkább keveredjenek egymással (hogy kialakuljon a közös gondolkodás és együttműködés). Emlékeztess mindenkit, hogy öltözzön az alkalomnak megfelelően!

Szükséges kellékek: kerék és tengely minden csapatnak, plusz olyan kellékek, mint például a szigetelőszalag, kartonpapír, kartondobozok, fa, PVC cső, műanyag lemezek, díszítő elemek, stb. Megkérheted akár a helyi lakberendezési üzletet is, hogy adja nektek a levágott, nem hasznosított darabokat. Ne felejtsd el, hogy az élelmiszerboltokban és szupermarketekben gyakran ingyen hozzáférsz kartondobozokhoz. Kérd meg a játékosokat, hogy hozzanak magukkal egy-egy kerékpáros sisakot.

A játék erőssége: együttműködés, kommunikáció, problémamegoldás.

A játékhoz szükséges idő: néhány órától akár egy egész munkanapig.

A játék menete: minden csapatnak egy-egy versenyautót kell építenie. A játékosok feladata, hogy összerakják, majd feldíszítsék azt, és meghatározzák, hogy ki fogja azt „vezetni”. Az építés után pedig jöhet a csapatok közötti verseny!

Első csavar: a csapatoknak kell kitalálniuk a versenyistálló nevét, megnevezni (és esetleg felöltöztetni) a csapat kabaláját, és kialakítani egy szurkolói gárdát. A versenyen nem csak az elsőségért szállnak ringbe, hanem megmérettetnek például a legjobb szurkolói dal vagy bármilyen, hasonló címért.

Második csavar: érdemes a rendezvényt felturbózni némi étellel is, és ha már emellett döntesz, akkor legyél stílusos! Telepítsetek hamburgeres és hotdogos standokat a játék helyszínére! Ne felejtsd el a zenei aláfestést sem! Kérd meg a kollégákat, hogy gyűjtsenek pörgős és az autóversenyhez illő zenét. Ez nagyszerű módszer ahhoz, hogy a teljes napot a témának szenteld.

Harmadik csavar: ha rövidebb eseményt szeretnél szervezni, akkor a csapatok építhetnek kevésbé „komoly” autó. Legyen inkább olyan, mint a Frédi és Béni rajzfilmben, ahol a figurák a lábukkal hajtják a szerkezeteket.

Kreatív csapatépítő ötletek

3. Aknamező

Előzetes tervezés: oszd először a munkatársakat csapatokra, majd azon belül párokba. Helyezz valamilyen tárgyakat a kijelölt játékterületre. Ezek lesznek az aknák, amelyek között a játékosoknak a lehető legjobb stratégia mentén kell manővereznie. Ha valaki az „aknára” lép, az kiesett. Ne feledd, hogy a célod a kreatív csapatépítés, így az aknák kijelölésénél nyugodtan engedd el a fantáziádat! Lehetnek ezek az eszközök akár kötelek vagy botok is, vagy akár apró méretű pontok. Elhelyezhetsz a játéktéren keskeny átjárókat is, de beépíthetsz egyensúlyozást megkövetelő elemeket is.

Szükséges kellékek: kötél, véletlenszerű tárgyak és eszközök (amelyek elég nagy méretűek ahhoz, hogy távolról is láthatóak legyenek). A játék helyszínéül jelölj ki egy nagy mezőt, a konferenciatermet vagy edzőtermet.

A játék erőssége: együttműködés, kommunikáció, bizalom.

A játékhoz szükséges idő: a játéktér méretétől és a párok számától függően változó.

A játék menete: a párok egyik tagja az oldalt álló „hívó”, a másik pedig a játéktéren küzdő „gyalog”. Utóbbi a mező egyik végén áll bekötött szemmel és nem beszélhet, nem kommunikálhat. Előbbi irányítja őt a játéktéren úgy, hogy együtt kikerüljenek valamennyi aknát.

Első csavar: változtasd meg az aknák helyzetét vagy adj lehetőséget a játékot a legjobban teljesítő csapatnak arra, hogy ezt megtegye, miközben a többiek próbálnak aknákat kerülgetni.

Második csavar: itt már nem csak az a fontos, hogy a játékosok hibátlanul teljesítsék a pályát, hanem az idő is számít! A leggyorsabb nyer!

Harmadik csavar: a páros játék után a feladat ugyanaz, de most a kiválasztott hívónak az egész csapatot kell ügyesen navigálnia a pályán úgy, hogy azok nem érintik az aknákat. A játékosok egy kötéllel kapcsolódjanak egymáshoz ebben a kreatív csapatépítő játékban.

Kreatív csapatépítő játékok

Pár perces kreatív csapatépítő lehetőségek

Ha van mondjuk tíz percetek a szokásos heti értekezlet előtt, akkor is számos lehetőséged van rá, hogy hasznosítsd a kreatív csapatépítő ötleteidet!

Mutasd és mondd: a feladat, hogy a munkavállalók egyesével álljanak ki a többiek elé és egy adott témáról beszéljenek, amit kísérjenek kézjelekkel.

Két igazság és egy hazugság: a munkavállalók alkossanak háromfős csapatot. A tagoknak három, munkával kapcsolatos dolgot kell mondania magáról, amelyek közül kettő igaz, és az egyik hazugság. A többieknek kell kitalálniuk, hogy melyik állítás a hazugság.

Pennygyűjtés: tölts meg egy korsót pénzérmékkel, de figyelj arra, hogy az érmék kiadási éve ne legyen több, mint a csapat legfiatalabb tagja. A feladat, hogy minden játékos vegyen ki egy-egy érmét és áruljon el magáról valamit, ami az érme kiadási évében történt.

Kreatív csapatépítés Budapesten, vagy országos kitelepüléssel

Egy csapatot a közös élmények hoznak össze leginkább, ezt szem előtt tartva alkottuk meg saját csapatépítő játékainkat. Célunk az, hogy a megszokott csapatépítő feladatok helyett olyan programokat és kreatív csapatépítő játékokat építsünk fel, amelyek felejthetetlen élményekhez juttatják a munkatársaidat.

Bízd ránk a csapatépítő lebonyolítását és ajándékozd meg munkatársaid olyan élményekkel, amelyek valódi csapattá kovácsolják őket!

Nálunk a legjobb kültéri és beltéri játékötletek tárháza kreatív és új típusú játékokból áll, amelyet céges csapatépítésre, családi napra, majálisra vagy bármely más vállalati rendezvényre is jó szívvel ajánlunk.

Kreatív csapatépítés
  • Pattanjatok egy hatalmas gumibuborék biztonságos belsejébe és feszüljetek egymásnak!
  • Csöppenjetek bele egy valódi mesevilágba az ügyességet és kreativitást igénylő Íjászok viadalán!
  • Alkossatok valódi és működő stratégiát az óriás csúzliban!
  • Evezzetek közös ritmusban a sárkányhajó misztikus világában!

Nálunk biztosan minden munkatársad megtalálja azokat a tevékenységeket, amelyekben garantált sikerélményhez juthat.

Ha tudni szeretnéd, hogy melyek a legnépszerűbb csapatépítő játékok felnőtteknek, akkor kattints ide és ne hagyd ki a videókat sem!

Kiemelt helyszíneink:

Kreatív csapatépítés Budapest környékénBudapesten, Pécsen, Orfűn, Velencei-tavon és országszerte kitelepüléssel szinte bárhol.

Olvasói szavazás

Tervezed, hogy kipróbáljátok a bemutatott csapatépítő játékok valamelyikét?
'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }