Csapatépítő játékok felnőtteknek: kültéri és beltéri játékötletek

Csapatépítés, Csapatépítés ötletek, Csapatépítő játékok

A Legjobb kültéri és beltéri csapatépítő játékok felnőtteknek és kollégáknak, a maradandó közös élményekért!

A legnépszerűbb kültéri játékok

Aktív játékok felnőtteknek, amelyek kül- és nagyobb beltéren egyárant ajánlottak.

Csapatépítő játékok beltéren

Kisebb helyigényű interaktív kvíz és csapatépítő társasjátékok nagy létszámnak is.

Játékok céges rendezvényre

Játékrendszerünknek köszönhetően több 100 főt is le tudunk kötni egy időben.

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

Egy csapatépítő nap tökéletes felépítéséhez számos tényező szükséges: úgy kell összeállítani a játékokat, hogy minden munkatársad megtalálja azokat a tevékenységeket, amelyekben sikerélményhez juthat, és ami passzol a habitusához, illetve az energiaszintjéhez.

Ezzel együtt fontos, hogy munkatársaid ki tudjanak mozdulni a komfortzónájukból és kipróbálhassák magukat olyan játékokban is, ami távol esik az alapvető működésmódjuktól, hiszen így tudnak megmutatkozni a valódi személyiségjellemzők és dinamikák.

Elengedhetetlen továbbá az élményfaktor és a lehető legtöbb interakció a résztvevők között, hiszen a csapatépítő program célja az, hogy minél jobban megismerjék egymást a munkatársak.

Korábbi céges csapatépítő játékok kollégáknak összefoglalónk után, ebben a cikkben összegyűjtöttük a felnőtteknek szóló legnépszerűbb és leghatékonyabb csapatépítő játékokat, amelyek néhány kivételtől eltekintve kültéri és beltéri helyszínen is játszhatóak.

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Csapatépítő játékok: videós előzetes

Mielőtt részleteznénk az általunk leginkább ajánlott csapatépítő játékokat, nézz meg pár olyan videót, ahol a csapatok élesben próbálják ki őket:

A legnépszerűbb kültéri játékok felnőtteknek

Aktív, kifejezetten mókás és játékos feladatok felnőtteknek melyek akár órákra is lekötik a társaságot kültéren? Nálunk lehetséges!

A videós előzetesek után vegyünk sorra a legnépszerűbbnek bizonyult kültéri csapatépítő programokat.

Jó hír, hogy az alábbi játékok 90%-a nem csak kizárólag kültéren, hanem nagyobb fedett helyen is játszhatóak, például egy indoor arénában.

Buborékfoci – az egyik legviccesebb csapatépítő játékunk

Ki ne szeretne olyan játékkal játszani, amibe teljesen beleélheti magát, bármilyen edzettségi szinten ugyanúgy élvezhető, egyszerre versengő és kooperatív, ráadásul gyors és szórakoztató?

A buborékfoci mindezt tudja! Munkatársaid egy hatalmas, átlátszó gumibuborék védelmét élvezve szabályoktól mentesen tapasztalhatják meg a korlátlan mozgás élményét. A fun faktor biztosra vehető, a közös ütközések és nevetések pedig tovább mélyíti a munkatársak közti közvetlen viszonyt.

A buborékfoci kooperációt és vagányságot igényel, amiben ügyességtől függetlenül minden résztvevő ugyanolyan eséllyel jut sikerélményhez.

Három legnépszerűbb játékunk, a taszigálós buborékszumó, a székfoglalós kakukktojás és a klasszikus focihoz hasonló buborékfoci kültéren és beltéri, műfüves pályán is játszható.

buborékfoci

Íjászok viadala – csöppenj bele egy valódi mesevilágba

 

Kültéri játékok felnőtteknek? Akkor nem maradhat ki az egyik legnépszerűbb csapatépítő programunk, az íjászok viadala: a pár perces rövid menetekből álló, pörgős és változatos játékban munkatársaid olyan tevékenységet próbálhatnak ki, amellyel nagy valószínűséggel még nem találkoztak.

Az elméleti oktatás után először statikus célpontokra lőnek a résztvevők, majd miután már begyakorolták a mozdulatot, kezdődhetnek a csapatversenyek!

Miért a szabadtéri csapatépítő játékok egyik koronázatlan királya? Mert újdonságot jelent, ügyességet igényel és egy képzeletbeli mesevilágba kalauzol. Egy kör mindössze 4-7 percig tart, ami után a játékosok váltják egymást.

Taktikával és ügyességgel bárki legyőzhető, így minden munkatársnak ugyanakkora esélye van sikerélményhez jutni, ráadásul a speciális eszközöknek hála kizárt a sérülés lehetősége. 

kültéri játékok felnőtteknek - íjászok viadala

Soft-csúzlis kalandjáték

A csúzlizás az idősebb munkatársakat visszarepíti a gyerekkorukba, a fiatalabbakat pedig nagy valószínűséggel olyan élményekhez juttatja, amelyben még nem volt részük.

Az eszközök úgy lettek kifejlesztve, hogy ne tudjanak sérülést okozni, hiszen a csúzliból a nehezebb tárgyak kiesnek – kizárólag a speciális szivacslabda lőhető ki belőle, ami nem üti meg a résztvevőket.

A program előnye, hogy az ellenfelek egymással szemben állnak, így az érzelmeik, reakcióik és a győztes, illetve vesztes helyzetekre adott megnyilvánulásaik folyamatosan és azonnal láthatóak.

A soft-csúzlis kalandjáték hatékony eszköz arra, hogy munkatársaid jobban megismerjék egymást és tovább épüljön a csapat.

kültéri játékok felnőtteknek - soft-csúzlis kalandjáték

Szomszéd várak ostroma – Valódi kooperáció

A szomszéd várak ostromát, azaz az óriás csúzlit ötfős csapatok játszhatják, ahol hárman a csúzlit kezelik, ketten pedig a labdát szedik. Ebben a játékban a csúzli egy-egy szárát a résztvevők alkotják, és a labda kilövését is az egyik munkatársad végzi kézi erővel.

A program célja, hogy 15 méter távolságból a csapatok betaláljanak egy 4×4 méteres területbe, vagy eltalálják az ellenfelet, aki ezen a területen belül helyezkedik el.

A játék valódi együttműködést és stratégiaalkotást igényel a résztvevőktől, a sok nevetés pedig biztosra vehető. Ha szabadtéri csapatépítő játékok felnőtteknek, akkor ezt a programot keresed!

kültéri játékok felnőtteknek - óriáscsúzli

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Sárkányhajózás – természetközeli program a javából

Kíváncsi vagy a kültéri csapatépítő játékok királyára? Ismerd meg a sárkányhajózást!

A sárkányhajózás nagyfokú kooperációt igényel a munkatársaidtól, akik megtanulnak egyszerre, ritmusra evezni a közös cél érdekében: a csónakban az egymás mellett ülő résztvevőknek nemcsak a párjukkal, hanem az előttük és mögöttük ülő csapattagokkal is összhangban kell együttműködniük.

Ha nincs összhang, nem halad a hajó sem, így ez a program tökéletes csapatépítő játék: az evezés mozdulataik összehangolására sarkallja a résztvevőket, a természet közelsége rengeteg új impressziót kínál és kizökkenti őket a hétköznapok mókuskerekéből, az evezés közbeni játékos feladatok pedig garantálják a nevetést – kell ennél több?

Ha szabadtéri játékok felnőtteknek, akkor sárkányhajózás, hiszen a már említett közösségi élmény mellett a természetközeliség is a program mellett szól. A sárkányhajózás kültéri, elkerített vízterületen kivitelezhető. A TeamLab csapata rendelkezik sárkányhajóval a Velencei-tavon, Esztergomban és Orfűn is – mind, mind szemet kápráztató helyszín egy kis evezésre!

kültéri játékok felnőtteknek - sárkányhajózás

Kickbike-os városnézés és lesíklás – kultúra és élményfaktor egy programban

A csapatépítő játékok kollégáknak akkor működnek jól, ha az ügyességi/stratégiai elemeket kombináljuk a könnyedebb, kevesebb koncentrációt igénylő programokkal, mint amilyen például a kickbike-os városnézés.

A kerékpár és a roller kombinálásával született eszközzel munkatársaid egyedülálló módon fedezhetik fel a hazai nagyvárosokat, miközben végig jól szórakoznak. A mindössze 9 kg-os, kétkerekű járgánnyal olyan városrészekbe is ellátogathat a csapat, ami gyalogosan kevésbé könnyen elérhető.

Tapasztalt túravezetőnkkel biztonságos útvonalon haladnak a résztvevők, és az adott város látnivalóit is megismerik.

A kickbike-os csapatépítő izgalmas verziója a lesiklás, ami egyelőre Orfűn érhető el. A program kezdetekor autóval felvisszük a csapatot a Mecsekre, majd közösen lesiklunk a hegy lábáig – ha kalandszerető a csapat, akkor ne is keress tovább, ez az ideális program számotokra!

kültéri játékok felnőtteknek - kickbike-os városnézés és lesiklás

Csapatépítő ügyességi játékok

Ügyességi feladatok felnőtteknek? Az ügyességi játékokat úgy állítottuk össze, hogy együttműködésre ösztönözzenek, szórakoztassanak, és stratégiai, logikai, valamint ügyességi képességeidet is használnod kelljen.

Az ügyességi játékok felnőtteknek egy egyszerű, ám nagyszerű program ahhoz, hogy a munkatársakból igazi csapat kovácsolódjon: olyan egyszerű eszközökkel, mint a hullahopp karika, szivacsból készült kard vagy egy óriási gumiszalag akár órákig tartó nevetés és játékos küzdelem varázsolható, amihez instruktoraink szolgáltatják a szabályokat.

A jó hangulat garantált, a játék végeztével pedig egy összetartó csapat áll majd előtted.

csapatépítő játékok felnőtteknek

Vakfoci – valami megszokott, teljesen új köntösben

Az eredetileg a gyengén látóknak tervezett sport csapatépítő potenciálja óriási, hiszen egy megszokott tevékenységet kell úgy végezni, hogy a résztvevőktől megvonják az egyik legfontosabb képességet, a látást.

Szemfedővel és csörgőlabdával játsszák a vakfocit, 5 fős csapatokban úgy, hogy a pálya széléről egy-egy csapattag irányítja a saját játékosait.

A munkatársaid részéről ez a játék bizalmat, együttműködést, empátiát és bátorságot igényel, noha utóbbira tényleg csak a program újdonságfaktora miatt van szükség, ez a sport ugyanis maximálisan biztonságos, hála a tapasztalt játékvezetőnek és az olyan védőfelszereléseknek, mint a fej- és térdvédő.

csapatépítő játékok kollégáknak - vakfoci

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Lézerharc – Az adrenalin függők kedvence

A csapatépítő játékok felnőtteknek akkor élvezhetőek leginkább, ha minden csapattag energiaszintje nagyjából hasonló. Különösen igaz ez a nagyon intenzív programokra, mint amilyen például a lézerharc.

A hetvenes években katonai célokra kifejlesztett tevékenység mára elveszítette militarista funkcióját és valami egészen mássá alakult: szórakoztató csapatépítő játékká, amelyben a stratégiai gondolkodás és a kooperáció jutnak fő szerephez.

A lézersugárral ellátott fegyver és az öltözékre erősíthető érzékelő szenzor miatt a játék teljes mértékben biztonságos, nem áll fenn sérülés veszélye, mivel a lövöldözés csupán lézerrel történik, vagyis a paintballal ellentétben nincs fizikai lövedék, ami sérülést okozhatna.

A játéknak rengeteg verziója létezik, ám közös bennük az, hogy ha munkatársaid szeretik a pörgős és változatos játékokat és az azonnali döntéseket kívánó helyzeteket, akkor a lézerharcot biztosan élvezni fogják.

lézerharc

Élménylabor – interaktív ügyességi játékrendszer

Ha vicces feladatok felnőtteknek, akkor élménylabor! Az egy perc alatt megoldandó ügyességi csapatépítő feladatok amellett, hogy még a legnyugodtabb munkatárs pulzusát is az egekbe emelik, rendkívül szórakoztatóak akár résztvevőként, akár résztvevőként, akár szemlélőként veszünk részt benne.

A csapatépítő játékok felnőtteknek különösen jól működnek abban az esetben, ha vannak a munkatársak között jó néhányan olyanok, akik bátorságukkal hatékonyan tudják motiválni a kevésbé bevállalós csapattagokat is arra, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból és próbálják ki magukat olyan tevékenységekben, amelyek távol állnak a működésmódjuk alapvető dinamikájától.

Az egyperces csapatépítő feladatok felnőtteknek pörgősek, és nemcsak ügyességet igényelnek, hanem stratégiai látásmódot, némi taktikai érzéket és bátorságot is. Két alacsonyabb intenzitású programblokk közé ékelve változatosságot és egekbe ugró adrenalint visz a csapatépítő napba.

Csapatépítő játékok beltéri rendezvényekre

Csapatépítő játék ötletek felnőtteknek céges vacsorához, bulihoz, konferenciához vagy workshophoz? Jó helyen jársz!

Most olyan programokat fogunk bemutatni neked, melyek szakítva a hagyományokkal megtörik a céges rendezvényed monotonitását és élménydússá, emlékezetessé teszik azt.

Az alábbi programokhoz nem szükséges nagy helyigény, kisebb fedett termekben, étteremben is könnyedén jó szórakozást és élménydús időtöltést biztosítanak.

Metropolisz

Saját fejlesztésű interaktív sratégiai játékunkban kollégáknak csapatokba verődve, a semmiből kell felépíteníük egy működő várost, melyhez az építőanyagokat a helyes kvízkérdésekre adott válaszokért járó fabatkákért vásárolhatják meg.

A program garantáltan próbára teszi a résztvevők szellemi, kreatív, alkotói, gazdálkodói és együttműködési képességeit.

Közösségépítő játékok - metropolisz

QuizLab

Kvízjellegű, vetélkedő feladatok felnőtteknek?

A szintén saját fejlesztésű Quizlab programunkban a játékosoknak nem csak az érzékszerveikre, de a műveltségükre, lexikális tudásukra is szükség lesz.

A csapatépítő játék ötletek közül abban emelkedik ki, hogy nagymértékben személyre szabható, így például rendelkezik céges kvíz és anagramma blokkal is, melyeket a rendezvény előtt veletek egyeztetünk.

Előnye még, hogy egyszerűbb 1 órás, illetve összetettebb 2 órás változattal is rendelkezünk a játékból.

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Szabadulószoba

Interaktív szabadulós játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják.

A program fő értékét az egy cél érdekében való közös munka, a problémák közös megoldása adja.

Az interaktív feladatok köré kitalált szituációkat alkottunk meg, amelyből a játékosoknak 1 órájuk van kiszabadulni.

Csapatépítő feladatok - szabadulószoba

Óriáspuzzle – Személyre szabott kikapcsolódás

Az óriáskirakót beltéren és kültéren is lehet játszani. A csapatépítés feladatok közül kiemelkedik, hiszen teljesen személyre szabható: bár van sajt szettünk, az ügyfél kérésére saját óriáspuzzle-t is gyártatunk, amit a munkatársak közösen raknak ki.

Érdemes időre játszani, így látható, hogy ki hogyan teljesít időnyomás alatt, milyen szerepben érzi magát komfortosan és mennyire proaktív/reaktív a játék közben.

Az összesen 3×3 méteres, 81 darabból álló kirakó ábrázolhatja a vállalat logóját vagy egy közös csapatfotót is. Kiválóan beépíthető akár kültérre is a csapatépítő sport játékok közé!

óriás puzzle

Pár perc és nyersz

A vicces csapatépítő játékok felnőtteknek véleményünk szerint akkor működnek igazán jól, ha a résztvevőket nem mindennapi, mókásabbnál-mókásabb helyzetekbe dobjuk.

Így tudjuk előcsalni a valódi arcukat, amely lazább, viccesebb, mint amit a szigorúbb munkahelyi környezetben megszoktunk tőlük.

A Pár perc és nyersz játékrendszerünket pontosan ilyen feladatokatból állítottuk össze.

Érdekessége, hogy az eszközrendszere olyan hétköznapi tárgyakból áll, melyekről gondolni sem mernénk, hogy egy végletekig izgalmas, mókás játék alapját képezhetik.

Beltéri csapatépítő játékok - Pár perc és nyersz

Csapatépítő játékok kollégáknak céges rendezvényre

Ezek voltak az általunk vélt legjobb játékok csapatépítésre. Bízunk benne, hogy progamjaink elnyerték tetszésed!

Ahhoz, hogy a programok, valamint a csapatépítés elérje a célját, nem elég csupán egymásra pakolgatni a játékokat.

Annak érdekében, hogy a kollégák folyamatosan interakcióba lépjenek egymással, kifejlesztettünk egy sikeres játékrendszert.

Forgószínpad szerű játékrendszer – egész napos program a lehető legtöbb interakcióért

Az általunk kínált játékrendszer célja, hogy minél több csapat kerüljön egymással szembe, ezáltal növekedjen a munkatársak közötti interakciók száma és minél többen próbálhassák ki magukat a lehető legkülönfélébb szerepekben.

A nagy létszámra tervezett közösségépítő játékok során a csapatok rotálódnak, a munkatársak pedig 6-8 játékban vehetnek részt és küzdhetnek meg egymással. A kültéren és beltéren egyaránt kivitelezhető programok blokkonként kb. fél óráig tartanak, köztük egy-egy rövid szünettel, valamint félidőnél egy hosszabb ebédszünettel.

A nap végén minden munkatársad jóleső fáradtsággal, élményekkel és rengeteg új ismerőssel tér haza a csapatépítő napról. Érdekesnek találod? Tekintsd meg személyre szabható csapatépítő ajánlatunkat és gondolkozzunk közösen!

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }