Megéri a leheletvédő plexifal? Előnyök és hátrányok röviden.

Pandémia

Az utóbbi 3 hónapban robbanásszerűen növekedett a leheletvédő plexifalak száma kisboltokban, patikákban, recepciókon vagy műkörmösöknél. Hosszasan lehetne sorolni, hogy hol található még plexifal, azonban kevesen beszélnek a térelválasztás manapság legnépszerűbb módszerének előnyeiről, hátrányairól. A bejegyzésünkben pontosan erről olvashatsz.

A leheletvédő plexifal elődjét, a köhögésvédőt – amit már hentes- és pékáru üzletekben nagyon régóta használnak – egy bevallottan tisztaságmániás, már-már baktérium-fóbiás úriember, Johnny Garneau találta fel az 1950-es évek végén az Egyesült Államokban.

Az amerikai diner-tulajdonos Garneau ki nem állhatta, ahogy a vendégek túl közel hajolnak a fogásokhoz, ezért 1959-ben szabadalmat nyújtott be a “ételfelszolgáló asztal” néven. Ez gyakorlatilag a már ma ismert köhögésvédő volt. Az akkor még feleslegesnek és furának tituált találmány használatát mára már szinte minden ország egészségügyi hivatala előírja vendéglátóipari egységek és frissáru üzletek részére.

Az elmúlt néhány hónapban elterjedt plexi védőfal, ennek a megoldásnak a továbbgondolása az ügyfélszolgálatok és pénztárak számára. De miért terjedt el ennyire?

egyedi plexi

A plexifal véd a cseppfertőzés útján terjedő kórokozóktól

A tüsszentés és a köhögés valójában nem más, mint a szervezetünk természetes reakciója az orrba vagy tüdőbe jutó irritáló részecskék, anyagok gyors és hathatós eltávolítására. A hirtelen és nagy erővel kiáramló levegő nem csak ezeket az anyagokat, hanem sok milliárdnyi egyéb baktériumot és kórokozót is a levegőbe juttat.

Az American Lung Association szerint egy erősebb köhögés akár 80km/h-val is képes egyszerre több, mint 3000 apró cseppecskét kijuttatni a levegőbe. A tüsszentés még ennél is durvább: akár 160km/h és 100.000 csepp egy mozdulattal, tölcsér alakban – egyenesen a munkavállalóra!

A plexi védőfal egyfajta pajzsként funkcionál és kiválóan védi a kollégákat az ilyen helyzetektől, emellett nyugodt környezetet teremt és nem akadályoz a munkavégzésben sem. Itt érdemes megjegyeznünk azt is, hogy több vásárlónk visszajelzése alapján nap-mint nap a gyakorlatban is tisztán látható, ahogy a plexifal felfogja a leheletet.

Jó ár-érték arány

Bár az utóbbi hónapokban világszinten jelentősen megugrott az érdeklődés a plexi védőfalra, elmondható, hogy ár-érték arányban még mindig az egyik legjobb megoldásról van szó. Olcsóbb ugyanis az üvegnél és a polikarbonátnál, viszont egyik megoldásnál sem rosszabb. Sőt, az üvegnél lényegesen jobb például, mert hajlékony, nem törik, így szállítani, mozgatni is könnyebb. Mi például 4mm vastag plexit forgalmazunk, ami rugalmas, mégis szinte törhetetlen.

Ráadásul az élettartama is nagyon hosszú, persze csak megfelelő tisztítás mellett – de erről később.

leheletvédő plexifal

Nincs fúrás és ragasztás

A legtöbb leheletvédő plexifal felszerelése semmiféle fúrást vagy ragasztást nem igényel, így nem keletkezik kár a bútorzatban – még a súlyából adódóan sem, hiszen könnyű műanyag lapokról van szó. 

A stabilitás végett mi például a lapra tökéletesen illeszkedő, mutatós talpakkal küldjük a plexifalainkat, természetesen dupla fólia réteggel a karcmentes szállítás érdekében. Csak szedd le a fóliát, illeszd rá a talpakat a plexire és meg is vagy!

Egyszerű, kis helyigényű tárolás

Könnyen elképzelhető, hogy a helyzetből adódóan a plexi pajzs még nagyon hosszú ideig velünk marad. De az is lehet, hogy néhány hónapon belül nem lesz rájuk szükség. Egy azonban biztos: amennyiben levennéd őket a pultról és kikerülne a raktárba, úgy nem kell aggódnod a tárolás miatt, hiszen hajlékony és kis helyen is elfér.

Határozott állásfoglalás a helyzet komolyan vétele mellett

Teljesen mindegy, hogy ki mennyire veszi komolyan a jelenlegi szokatlan helyzetet, egy biztos: a recepcióra, kasszához kihelyezett plexilap határozott állásfoglalást tanúsít a vásárlók, ügyfelek és a dolgozók védelme mellett. Az üzletedbe betérő vásárló, ügyfél, vagy üzleti partner biztonságban fogja érezni magát és nyugodt szívvel tér majd vissza hozzád a későbbiekben is.

Irodai térelválasztó plexi

Plexifal: fizikai határ akár a dolgozók között is

A #maradjotthon mozgalom bár remek kezdeményezés, nem kivitelezhető minden munkahelyen. Ez rendben is van, ugyanakkor a másfél méter távolság betartása különösen nehézkes lehet például egy tömött irodaházban. 

Ilyen helyzetekre dolgoztuk ki a plexi irodai térelválasztó rendszerünket, amely moduláris, fúrás és ragasztásmentes módon képez fizikai határt a dolgozók között anélkül, hogy akadályozná őket a munkavégzésben.

Mik a plexi védőfal hátrányai?

A számos előnye mellett az ügyfélszolgálati plexinek természetesen hátrányai is vannak. Ilyenek például…

Nem 100%-os védelem

Felelőtlenség volna azt állítani, hogy az ügyfélszolgálati plexifal 100%-ban védené a dolgozót a cseppfertőzés útján terjedő betegségektől. A plexi bár jelentősen csökkenti az esélyét a fertőződésnek, nem képez hermetikus védőfalat az ügyfél és a dolgozó közt – ráadásul nagy az igény a kiadónyílással ellátott plexikre is, ami még nagyobb támadási felületet biztosít.

Felfogja, működik, de 100%-os védelmet nem tud biztosítani, ezért fontos, hogy a dolgozók az egyéb egészségügyi is higiénés ajánlást is betartsák. A maszk viselése például erősen javallott a lelehetvédő plexifal mögött is, hiszen a legfrissebb kutatások alapján a maszkviselés már önmagában 65%-kal csökkenti a fertőződés esélyét. 

A leheletvédő plexifal karcolódik – de csak akkor, ha rosszul bánunk vele!

Sokan szembesülnek azzal a váratlan ténnyel, hogy a plexifalak tisztításkor karcolódnak. Ez a műanyag tulajdonságaiból fakad, ugyanakkor szinte a 0-ra redukálhatjuk a karcolódás esélyét, amennyiben betartjuk a következő lépéseket:

  1. Először is fújjuk le a plexin esetlegesen előforduló porszemcséket leheletünkkel, vagy sűrített levegővel – mikroszálas törlőkendőt is használhatunk ehhez, de csak nagyon-nagyon óvatosan!
  2. Kerüljük az alkohol- és ammónia tartalmú tisztitószerek használatát – ezek ugyanis kárt tesznek a plexiben!
  3. Nedvesítsd be a plexiüveget mosogatószer és víz egyvelegével!
  4. Finoman törölgessük szárazra a plexiüveget szigorúan mikroszálas törlőkendő használatával!

Milyen típusú Leheletvédő Plexifal érdekel?

Kérjük válassz az alábbi lehetőségek közül:

plexi védőfal

Plexi Védőfal Webshop (16.990 Ft-tól)

4 mm-es átlátszó plexilap, stabil, prémium hatású fehér bútorlap lábakkal. Mobil, fúrást és ragasztást nem igényel. Webshopunkban 12 típus közül választhatsz, mely a megrendelést követő 2-5 munkanapon belül az asztalon áll.

Érdekel, megnézem a webshopot!

irodai térelválasztó plexi

Irodai Térelválasztó Plexi

Teljes mértékben formabontó, modern dizájnnal rendelkező plexi térelválasztó, fúrásmentes rögzítéstechnológiával. Kifejezetten az egy légtérben dolgozó munkatársak elszeparálásáért felel.

Érdekel, megnézem a térelválasztót!

egyedi plexi

100%-ban Egyedi Kialakítású Ügyfélszolgálati Plexi

Tervező csapatunk készen áll az egyedi irodák és ügyfélszolgálati pultok felszerelésére is. Mára több, mint 4000 db plexit értékesítettünk országszerte, melyeknek több, mint fele egyedi igényhez készült.

Érdekel, egyedi plexit szeretnék!

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Az irodai térelválasztás és a dolgozók szeparálása manapság fontosabb, mint valaha. Azzal a különbséggel, hogy ma már nem a nyugodt munkakörnyezet az elsődleges szempont, hanem a dolgozók egészségének megóvása. A piacon található megoldások azonban rugalmatlanok és nagyon drágák.

Így forradalmasítottuk az irodai térelválasztást

Az irodai térelválasztás és a dolgozók szeparálása manapság fontosabb, mint valaha. Azzal a különbséggel, hogy ma már nem a nyugodt munkakörnyezet az elsődleges szempont, hanem a dolgozók egészségének megóvása. A piacon található megoldások azonban rugalmatlanok és nagyon drágák.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }