Beltéri csapatépítő programok (indoor csapatépítés)

Csapatépítés, Csapatépítés ötletek, Csapatépítő játékok

Csapatépítő játékok beltéri helyszínen? Cikkünkben összegyűjtöttük a legizgalmasabb indoor csapatépítés programokat.

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

Sok cégvezető és hr-es kötelező programként tekint a csapatépítőre, ugyanakkor ha alaposan átgondolják és jól felépítik, akkor a csapatépítés a munkatársak hosszú távú hatékony együttműködésének garanciája lehet.

Egy jó csapatépítő programon a csapattársak kiszakadnak a hétköznapi mókuskerékből, a játékos feladatok által pedig megismerik egymás olyan oldalát is, ami nem feltétlenül mutatkozik meg a mindennapi munkavégzés során.

Olyan közös élményeket szereznek, amelyek összekovácsolják őket, ez pedig a motivációjukra, a kreativitásukra és az egymással történő kommunikációjukra is pozitív hatást gyakorol.

Beltéri Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Ne ess abba a hibába, hogy nyűgként tekintesz a csapatépítőre, helyette inkább olvasd el alábbi tippjeinket, hogy egy profin felépített programmal a lehető legtöbbet hozd ki a munkatársaidból!

indoor csapatépítő program

Így lehet élmény a csapatépítés

Felejtsd el a közös vacsorákat vagy kirándulásokat: fun faktorként szolgálhatnak, de egy programnak nem attól lesz csapatépítő hatása, ha együtt csináljátok, hanem attól, ha átgondolod, személyre szabod, és profi módon felépíted.

Mit értünk ez alatt?

  • Törekedj a változatosságra és különböző programelemeket építs be a csapatépítőbe! Minél változatosabb a nap, annál kevesebb idejük marad a munkatársaidnak magukkal foglalkozni, így gyorsabban nyílnak meg a többiek előtt és merik megmutatni személyes oldalukat.
  • Az egyes feladatok ne tartsanak sokkal tovább, mint fél óra. Ez az az időtartam, amíg a figyelem fenntartható és a munkatársak nem kezdenek el unatkozni.
  • A munkatársakat érdemes több, 5-15 főből álló csoportra osztani a játékos feladatok során, hogy minél több interakció jöhessen létre köztük és nagyobb legyen az aktivitásszintjük is.

Annak érdekében, hogy a csapatépítés célja teljesüljön, összegyűjtöttünk tíz gyakorlati tippet a garantált siker érdekében, katt a linkre!

A beltéri csapatépítés előnyei

Sok vezető preferálja a kültéri csapatépítőt, ami mögött az az elképzelés húzódik meg, hogy majd az extrém környezet kizökkenti a csapatot a megszokott kerékvágásból, és gyorsabban feloldódnak.

Hiba azonban saját magadból kiindulni: azért, mert te kedveled az outdoor programokat, egyáltalán nem biztos, hogy ezzel a munkatársaid is így vannak. Mutatjuk, hogy miért biztonságosabb választás a beltéri csapatépítés:

Kényelem

Az indoor csapatépítés mellett szól, hogy ha beltéri programot szervezel, akkor nem kell tartanod az időjárástól: mindegy, hogy odakint esik az eső vagy fúj a szél, a munkatársaid a fedett, meleg helyen arra tudnak fókuszálni, ami igazán fontos: önmagukra, egymásra és hogy minél jobban érezzék magukat.

Mindenki részt tud venni rajta

Elképzelhető, hogy vannak munkatársaid, akik tartanak a külső, környezeti tényezőktől: nem komfortos számukra az erdő, a lehetséges eső, a meredek terep, sorolhatnánk még.

A csapatépítő játékok beltéri kivitelezésénél viszont nincs mitől tartaniuk, így a kevésbé bevállalós kollégákat is be tudod vonni, és nem marad ki senki a programokból.

Nem terheled a munkatársakat extra költségekkel

Ha kinti csapatépítőt szervezel, akkor elképzelhető, hogy nem várt költségeket kényszerítesz a munkatársaidra, ugyanis nincs mindenkinek túraruhája, alkalmas hátizsákja, hogy a speciálisabb outdoor felszerelésekről már ne is beszéljünk.

Az indoor csapatépítőhöz elegendő a kényelmes – akár otthoni – ruházat, vagyis a munkatársaknak csak be kell nyúlniuk a szekrényükbe pakoláskor és kiválasztani a legkényelmesebb holmikat.

Nem kell alkalmazkodnod az évszakokhoz

A csapatépítés igénye bármikor felmerülhet, az indoor megoldások pedig időjárástól és évszaktól függetlenek – a leghidegebb télben is lesz lehetőséged szórakoztató és készségfejlesztő programok kitalálására, és nem kell megvárnod a meleg nyarat.

Fun faktor

Az indoor csapatépítés nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kell kötnöd a programok, a szervezés vagy a szórakoztató elemek terén.

Egy profi csapatépítő cég biztosítani tudja számodra és kollégáid számára azokat az eszközöket és kreatív ötlettárat, amelyekkel a csapatépítő játékok beltéri lebonyolítása nemcsak szórakoztató tevékenység lesz, hanem fejleszti a csoportdinamikát, segít a csapattagoknak egymáshoz kapcsolódni és lehetővé teszi, hogy a munkatársak jobban megismerjék önmagukat és egymást.

Beltéri csapatépítő programok

Az indoor csapatépítés célja

Ahány csapat, annyi cél lebeghet a vezető szeme előtt, amikor csapatépítésre adja a fejét. Egy 2018-as kutatás szerint a vezetők 81%-ának az a célja a csapatépítéssel, hogy növelje  a motivációt és szórakoztasson, 56%-a azért szervez csapatépítést, hogy nagyobb valószínűséggel tartsa meg a munkaerőt, míg több mint 50%-uk szeme előtt az is célként lebeg, hogy a munkatársakat képezze, fejlessze.

Amikor a vezetők kifejezetten beltéri csapatépítő mellett teszik le a voksukat, akkor a döntés mögött számtalan ok meghúzódhat, például:

  • fontos számukra a munkatársak kényelme
  • tekintettel vannak a kollégák eltérő komfortzónájára
  • nem akarják kitenni a csapatot az időjárás viszontagságainak, stb.

Beltéri Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Jégtörő játékok

A csapatépítést célszerű jégtörő játékokkal kezdeni. Mint ahogy a neve is mutatja, ezek a játékok azt a célt szolgálják, hogy feloldják a résztvevők szorongásait és felszabadultabban tudjanak belevágni a komolyabb feladatokba.

A jégtörő játékokra jellemző, hogy általában nem igényelnek fizikai interakciót a résztvevőktől, sem túl sok beszédet a többiek előtt, vagyis tényleg bemelegítésként szolgálnak.

Álljon itt három a kedvenc jégtörő játékainkból, amit szinte mindig örömmel fogadnak a csapatok:

Milyen autó lennél?

A kérdés minden résztvevőhöz szól, akik egymás után nevezhetnek meg egy-egy autómárkát, ami szerintük tükrözi a személyiségüket. Az indoklás opcionális, de jellemzően a résztvevők szeretik elmagyarázni a többieknek, hogy miért az adott márkára esett a választásuk. Ugyanezt a kérdést fel lehet tenni állatra/filmre/színre/híres emberre vonatkoztatva is.

Ki vagy te?

Adj a résztvevőknek egy darab papírt és kérd meg őket, hogy rajzolják le saját magukat, vagy ha nem akarnak rajzolni, akkor jellemezzék magukat néhány szóval. Ha elkészültek, akkor bedobják a papírokat középre, majd mindenki húz egyet és a feladat az, hogy ki kell találniuk, kit ábrázol az adott cetli.

Hatalmas nevetésekbe szokott torkolni a rajzok elemzése, a néhány szavas jellemzés pedig olyan sztorizásokba, amik láthatóan növelik a munkatársak nyitottságát, jó hangulatát.

Két igazság, egy hazugság

Adj minden résztvevőnek egy darab papírt és kérd meg őket, hogy írjanak fel rá két igaz és egy hamis állítást magukról. Miután mindenki elkészült, egyesével felolvassák az állításokat a papírról, a többieknek pedig ki kell találniuk, hogy melyik a hamis.

Ez a jégtörő játék szuper lehetőség arra, hogy a munkatársak megmutassák a vicces, bátor és személyes oldalukat is és megosszanak olyan történeteket a többiekkel, amelyeknek a sűrű hétköznapok nem feltétlenül hagynak teret.

    Beltéri csapatépítő programok - soft csúzli

    Beltéri csapatépítő programok

    Ha nem akarsz bajlódni a megfelelő helyszín kiválasztásával, akkor könnyedén összeállíthatsz egy olyan csapatépítő programot, amit akár a saját irodátokban is kivitelezni tudtok. Ne feledd, a jó csapatépítő játékok kollégáknak egyszerűek és könnyen kivitelezhetőek! Hadd ajánljuk három kedvenc játékunkat, amelyekre tökéletesen alkalmas helyszín az iroda is.

    Befektetőkereső 

    A csapat tagjai egy elképzelt zsűri előtt állnak, ami csupa üzleti nagyágyúból, potenciális befektetőből áll. A munkatársaid feladata az, hogy felkeltsék a befektetők érdeklődését képzeletbeli termékek/szolgáltatások iránt annyira, hogy a zsűri kész legyen invesztálni az ötletbe.

    A csapatot érdemes 2-6 főből álló, kisebb csoportokra bontani, akik egy rövid pitchben foglalják össze az üzleti ötletet. A pitchnek tartalmaznia kell a képzeletbeli termék vagy szolgáltatás márkanevét, a szlogent, az üzleti tervet, a marketing tervet és a fontosabb pénzügyi adatokat.

    A feladatot úgy is lehet kezdeni, hogy előre összegyűjtesz annyi üzleti ötletet, ahány kisebb csapat részt vesz a játékban, ők pedig az elején egy kalapból kihúzzák azt a terméket vagy szolgáltatást, amit pitchelniük kell a zsűrinek.

    A feladat fejleszti a csapatmunkára való készséget, az együttműködést, a vállalkozói szemléletmódot és a kreatív gondolkodást. Ha pedig még te is viszel bele egy kis csavart és szokatlan/vicces/kreatív termékötleteket teszel a kalapba, azzal a jó hangulatot is megalapozhatod.

    A nagy tojásdobás

    A klasszikus problémamegoldó játékok közé tartozik a tojásdobálás – na, nem a szó klasszikus értelmében. Oszd a csapatot két részre és adj nekik egy halom olyan eszközt, amelyből építeni tudnak egy szerkezetet, amely képes megtartani egy tojást, ha azt három méteres magasságból dobják le rá.

    A két csapatnak értelemszerűen ugyanazokkal az elemekkel kell rendelkeznie, például vattával, hurkapálcával, ragasztóval, papírlapokkal, cérnával, stb. A feladat végén természetesen mindkét csapatnak tesztelnie kell a megépített szerkezetet és rádobnia egy tojást három méter magasból. Amelyik csapatnak a tojása ép marad, az nyert.

    A feladat segíti a stratégiai gondolkodást, a csapatmunkát, a kommunikációt, és nagyszerűen megmutatja, hogy melyik csapattag milyen szerepben érzi komfortosan magát.

    A süllyedő hajó

    Ha szeretnéd látni, hogy a csapatod hogyan tud problémát strukturálni, együttműködni egy közös cél érdekében és döntéseket hozni, akkor a süllyedő hajóról szóló játékot neked találták ki. Íme, a feladat:

    Vázold fel a következő forgatókönyvet a csapatnak: egy csónakban ülnek együtt a tengeren, ami hirtelen kigyullad. Mindössze néhány percük van összeszedni azokat a holmikat, amiket magukkal akarnak vinni.

    A lehetséges dolgok listáját nyomtasd ki és add a kezükbe vagy írd fel egy flipchartra. Tíz dolgot sorolj fel – például gyufa, kötél, konzerv, víz, kés, stb. -, a munkatársaidnak pedig az a feladata, hogy állítsák sorrendbe az elemeket a legfontosabbtól a legkevésbé szükségesig.

    Első lépésként mindenki összeállítja a saját maga által jónak tartott fontossági sorrendet, majd ha ezzel elkészültek, akkor csapatszinten is tudniuk kell megegyezni és létrehozni egy olyan közös listát, amelynek a fontossági sorrendjével mindenki egyetért. A cél az, hogy konszenzusra jussanak, és olyan döntés szülessen, amelyet mindenki el tud fogadni.

    A feladat fejleszti a stratégiai gondolkodást, a kommunikációt, a logikát, az együttműködést és az érvelési technikát is. Konklúzióként pedig biztosan elmondható, hogy a közösen kitalált megoldással, vagyis a csapatmunkával a munkatársak nagyobb valószínűséggel menekülnek meg az égő hajóról, mint az egyéni ötletekkel.

    Beltéri Csapatépítést Szervezel?

    A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

    Beltéri csapatépítő programok céges rendezvényekre

    Egy csapatot a közös élmények hoznak össze leginkább, a TeamLabnél ezt szem előtt tartva alkottuk meg saját csapatépítő játékainkat. Célunk az, hogy a megszokott csapatépítő feladatok helyett olyan programokat építsünk fel, amelyek felejthetetlen élményekhez juttatják a munkatársaidat.

    Bízd ránk a csapatépítő lebonyolítását és ajándékozd meg munkatársaid olyan élményekkel, amelyek valódi csapattá kovácsolják őket!

    A programjainkkal országszerte kitelepülünk, legyen szó az irodátokról vagy kedvenc pubotokról. Viszünk jófej és profi programgazda-animátor fiúkat és lányokat is, akik nagy odafigyeléssel vezénylik le a programokat.

    Ha kíváncsi vagy, hogyan is néznek ki nálunk a csapatépítő játékok felnőtteknek, akkor katt a linkre – ne hagyd ki a videókat sem!

    Olvasói szavazás

    A kültéri vagy beltéri csapatépítőkre esküszöl?
    '; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }