Céges csapatépítő játékok kollégáknak

Csapatépítés, Csapatépítő játékok

Tudjuk, hogy csapatépítő csak izgalmas programelemekkel lehet az igazi, ezért összegyűjtöttük neked a legnyerőbb közösségkovácsoló játékokat. Íme a legmókásabb céges csapatépítő játékok kollégáknak!

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

A csapatépítő tréningek célja, hogy megteremtsük a bizalmat vezető és dolgozó közt, személyes kapcsolatokat építsünk munkatársainkkal, illetve hogy hatékonyabbá tegyük a közös munkát.

El lehet kapkodni a szervezést, lehet az utolsó pillanatra hagyni, egy dolgot azonban ne felejts: a csapatépítőket beárnyékoló negatív sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki. Az embereknek már a könyökükön jönnek ki az unalomig ismételt csapatépítő foglalkozások, amik bár papíron jól néznek ki, valójában alacsony élményfaktorral bírnak – így pedig a céljukat, a közösségépítést sem feltétlenül érik el.

Csapatépítő játékok kollégáknak

Jégtörő játékok kollégáknak

Úgy gondoljuk, hogy a jégtörő játékok megkerülhetetlenek, hiszen ezek alapozzák meg a felszabadultságot, az egymás iránti nyitottságot és a kollégák bevonódási hajlandóságát az összetettebb, csapatmunkát igénylő feladatokba.

A jégtörő játékokra jellemző, hogy általában nem igényelnek fizikai interakciót és különösebb gondolkodást. Mondhatni, tényleg csak bemelegítésre szolgálnak. Íme 3 jégtörő program, melyek garantáltan feloldják az esetleges fagyos hangulatot!

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

1. 10 közös tulajdonság

A 10 közös tulajdonság egy kiváló és nem mellesleg végtelenül egyszerű jégtörő játék kollégáknak, amely kiválóan alkalmas arra, hogy beszélgetéseket kezdeményezzen még olyan munkatársak között is, akik nem feltétlenül érintkeznek napi szinten!

Nincs más dolgod, mint hogy párokba oszd a kollégáid, páronként egy-egy tollal és papírlappal. Erre a lapra írják, hogy mi az a 10 dolog, amiben hasonlítanak egymásra. Lehet ez bármilyen személyiségjegy, de a legjobb, ha közös érdeklődési pontokat találnak, hiszen ezek a legjobb téma indítók.

Jégtörő játékok kollégáknak

2. Két igazság, egy hazugság

A Két igazság, egy hazugság című játék egy egyszerű, ám annál viccesebb jégtörő játék. Kérd meg a kollégáidat, hogy álljanak be egy körbe! Ezután minden egyes személynek el kell mondani magáról két igaz és egy hamis dolgot, a csapat feladata pedig az lesz, hogy kitalálja, melyik-melyik.

Garantált a nevetés, főleg akkor, ha a résztvevők vicces, esetleg ciki dolgokat is megosztanak magukról!

3. Babafotós kvíz

Ismét egy jégtörő játék, mely kiváló táptalajt biztosít az önfeledt nevetésnek. Ez nem más, mint a babafotós kvíz. A játék nagyon egyszerű: a csapatépítőt megelőzően kérj be minden kollégától egy-egy fotót, amely kisbaba korukban készült. A csapatépítőn aztán számozd be, majd ragaszd fel őket egy táblára.

A feladat innentől egyszerű: a munkatársaknak ki kell találnia, hogy a babafotók kit ábrázolnak. A legtöbb helyes választ adó kolléga viszi haza a “fődíjat”, ami lehet vicces tárgytól kezdve egy üveg pezsgőig bármi!

4. Közös reggeli vagy ebéd

Amennyiben egy tervezést szinte egyáltalán nem igénylő jégtörő foglalkozásra pályázol, javasoljuk, hogy ejtsetek meg egy közös reggelit vagy ebédet a kollégákkal még a fő csapatépítő programok előtt.

A klikkesedést megelőzendő érdemes lehet ültetési rendet kialakítani, így azon kollégák is érintkezni fognak egymással, akik a munkahelyen általában nem, vagy csak nagyon kevésszer futnak össze.

Beltéri céges csapatépítő játékok

Irodán belüli céges csapatépítő játékok

Utolsó pillanatra csúszott a szervezés? Nagyon szűkös a keret? Netán valami nagyon könnyed csapatépítőt szeretnétek? Bármelyik is igaz rátok, ahhoz, hogy ízelítőt kapjatok a csapatépítés előnyeiből, nem is feltétlenül muszáj elhagynotok az irodát!

Na de mik azok az irodán belüli játékok, amelyek nem elcsépeltek, kevés eszközt igényelnek és garantáltan lekötik a kollégákat?

1. Tojáspottyantó

Csempésszetek egy kis fizikát a csapatépítőtőkbe! Ezt a játékot elsősorban beltérre és irodai csapatépítésekhez ajánljuk, de kültéren is bátran végezhető.

A tojáspottyantóhoz csupán egy doboz tojásra és néhány alapvető irodai eszközre van szükség. A csapatok feladata az lesz, hogy a rendelkezésre álló eszközökből egy olyan “ágyást” építsenek, melyre a tojást kb. másfél méterről ledobva az épségben marad.

Az a csapat nyer, aminek a lehető legkevesebb eszköz fehasználásával sikerül megvédenie a tojást a szétloccsanástól. Az optimális hatás érdekében érdemes itt is olyan kollégákat egy csapatba válogatni, akik munkaidőben nem, vagy csak alig érintkeznek egymással.

2. Lakatlan sziget

A irodán belüli játékok soron következő közönségkedvenc szintén egy végtelenül egyszerű, ám a csapatmunkát és a közös ötletelést hatékonyan serkentő játék.

Mindössze kb. 8, véletlenszerűen kiválasztott irodai eszközre lesz szükséged a levezényléshez. Először is oszd fel a kollégáid csapatokba, majd prezentáld a kiválasztott tárgyakat – lehet toll, mappa, tűzőgép, de próbálj meg kreatív lenni! Minél abszurdabb tárgyakat választasz, annál inkább ösztönzöd majd a munkatársaid a közös ötletelésre.

A feladat mindössze annyi, hogy a csapatoknak ki kell választaniuk azt a tárgyat, amely a segítségükre lenne a túlélésben egy lakatlan szigeten. De itt jön a csavar: egy rövid elvonulást követően prezentálniuk is kell, hogy miért az adott eszközt választották!

3. Társasjátékozás

Hiába, a jó öreg társasjátékozás még mindig kiváló program egy irodán belüli lazuláshoz. Társasjátékai szinte mindenkinek vannak otthon (ha pedig nincsenek, nem túl nagy befektetés, de akár kölcsönözhettek is), a választék pedig olyannyira óriási, hogy szinte minden hétre jutna egy új társas a csapatodnak.

Kisebb létszámú irodai csapatépítésnél szinte kötelező program: csak hűtsetek be egy rekesz sört, szerezzetek egy jó (akár kooperatív jellegű) társasjátékot és mehet a móka – akár egyből munka után!

Kreatív csapatépítő játékok

Beltéri csapatépítő játékok kollégáknak

Számos beltéri csapatépítővel a hónunk alatt bátran kijelenthetjük, hogy van élet a kültéri csapatépítőkön is túl, hiszen egy jól összeválogatott programtervvel rendezvényünk mit sem veszít az élvezeti faktorból!

Íme néhány népszerű beltéri csapatépítő játék kollégáknak, melyek garantáltan összehozzák a csapatépítőd résztvevőit!

1. Aknamező

Egy megközelítőleg fél órát igénybevevő játék, amely a kollégák közti kölcsönös bizalmon és a tiszta kommunikáción, egymás megértésén alapul. 4, legfeljebb 10 fővel érdemes játszani és kiválóan végezhető egy tágasabb beltéri teremben vagy társalgóban.

A játékhoz mindössze néhány szemkötőre és akadályként (azaz “taposóaknaként”) felhasználható eszközökre van szükség, melyek lehetnek irodai eszközök, közlekedési bólyák stb.

A játék menete nagyon egyszerű. Az aknamező kialakítását követően a résztvevőket párokba kell osztani. Az egyik félnek fel kell húznia a szemkötőt és vakon, a másik fél szóbeli utasításaival kell végighaladnia az aknamezőn, természetesen anélkül, hogy “taposóaknára” lépne. Fontos szabály, hogy a szemkötőt viselő fél egyáltalán nem beszélhet, így tényleg csak a csapattársára támaszkodhat.

2. 2 perc és nyersz (Élménylabor)

Az egy-két perc alatt megoldandó ügyességi vagy gyorsasági feladatok még a legnyugodtabb munkatárs pulzusát is az egekbe emelik – legyen aktív résztvevője a játékoknak vagy csak szurkoló.

A csapatépítő játékok kollégáknak különösen jól működnek abban az esetben, ha vannak a munkatársak között jó néhányan olyanok, akik bátorságukkal hatékonyan tudják motiválni a kevésbé bevállalós csapattagokat is arra, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból és próbálják ki magukat olyan tevékenységekben, amelyek távol állnak a személyiségüktől, habitusuktól.

Az olyan egy-két perces játékok, mint a pálcapeca, óriás Beerpong, óriás Golyópottyantó, a frizbis “Dobd le-kapd el” csata, Óriás Jenga vagy éppen a “Robin Hood sarka” célbalövés  nemcsak ügyességet igényelnek, hanem stratégiai látásmódot, némi taktikai érzéket és bátorságot is.

A játék egy nagyobb beltéri helyszínen, például egy tornateremben vagy kültéren is kiválóan játszható.

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

3. Csapatépítő ügyességi játékok

Az ügyességi játékokat úgy állítottuk össze, hogy együttműködésre ösztönözzenek, szórakoztassanak, és a kollégáknak a stratégiai, logikai, valamint az ügyességi képességeidet is használnia kelljen.

A játék hatalmas előnye, hogy olyan egyszerű eszközökkel, mint a hullahopp karika, szivacsból készült kard vagy egy óriási gumiszalag akár órákig tartó nevetés és játékos küzdelem varázsolható, amihez a programot vezénylő animátoraink szolgáltatják a szabályokat.

4. QuizLab – Interaktív kvízjáték

A beltéri csapatépítő játékok kollégáknak akkor működnek jól, ha szinte bármilyen beltéri helyszínen megtarthatóak – legyen szó konferenciateremről, sportcsarnokról vagy akár egy barátságos kiülős vendéglőről. A saját fejlesztésű QuizLab játékunk pontosan ilyen!

Műveltségi, interaktív kvízjátékunkban nem csak lexikális és praktikus tudásra, de agyorsaságra, és a megbízható érzékszervekre is szükség lehet! A kétféle, egyenként 50 perces programblokkot kvízmester vezeti, a csapatok pedig asztalok köré ülve, kivetítőn olvasható kérdések és asztalnál megoldandó feladatok közepette vezetik a válaszlapot, miközben a saját és csapattársaik tájékozódottságára hagyatkoznak a különféle témakörök (tudomány, közélet, divat stb.) kérdései, feladványai kapcsán.

A csapatoknak olyan feladványokban kell részt venniük, mint a műveltségi, képes memória-, vagy éppen zenefelismerő kvíz, de akár bor- és pálinkakostóló kvízben is megmérettethetik magukat a kollégák!

Kültéri csapatépítő játékok

Kültéri csapatépítő játékok kollégáknak

A csapatépítőtök élvezeti faktorán hatalmasat dobhat az, ha egy gyönyörű kültéri helyszínen tartjátok. Gondolj csak bele! Egy ilyen csapatépítőn nem csak a csapatmunkát és a kommunikációt fejlesztitek, hanem a kültéri helyszín és a mozgás egyaránt energizálja, felfrissíti és kimozdítja a kollégákat a jól megszokott környezetükből!

Mutatjuk is, hogy milyen kültéri csapatépítő programokat ajánlunk!

1. Geocaching

Az outdoor csapatépítés egyik legnépszerűbb játéka a geocaching, nem véletlenül: az ember legősibb motivációjára épít a kincskeresés, hiszen elsőként találni valami értékeset, amit előttünk még nem fedeztek fel, óriási adrenalinlöketet képes adni. Az egyes kincsek keresése közben rengeteg idő van beszélgetni és megismerni egymást, ezért is kedvelt nagyon ez a játék a csapatépítő programokon.

A geocaching űzéséhez mindössze egy, telefonos geocaching applikációra lesz szükségetek, melyből számos külföldi, illetve magyar verzió áll rendelkezésetekre. Ezek az alkalmazások könnyedén fellelhetőek a Play Áruházban vagy az App Store-ban.

2. Buborékfoci – a csapatépítő játékok királya!

Ki ne szeretne olyan játékkal játszani, amibe teljesen beleélheti magát, bármilyen edzettségi szinten ugyanúgy élvezhető, egyszerre versengő és kooperatív, ráadásul gyors és szórakoztató?

A buborékfoci mindezt tudja! Bújjatok hatalmas felfújható buborékokba és élvezzétek a focit szabályok nélkül! Itt tényleg nincsenek szabályok: ütközni szinte kötelező és bárkit büntetlenül felboríthatsz!

A Teamlab-nél kétféle játékmódot kínálunk: kipróbálhatjátok a hagyományos focihoz hasonló, ám annál sokkal adrenalinpumpálóbb buborékfocit és/vagy a taszigálós buborékszumót, ahol a cél, hogy kilökdössétek egymást a kijelölt ”ringből”. Győzzön a legjobb!

3. Íjászok viadala

Csapatépítő játékok kollégáknak? Akkor nem maradhat ki az egyik legnépszerűbb csapatépítő programunk, az íjászok viadala: a pár perces rövid menetekből álló, pörgős és változatos játékban munkatársaid olyan tevékenységet próbálhatnak ki, amellyel nagy valószínűséggel még nem találkoztak.

A program elején az íjászok képzést kapnak az íjak és a szivacsvégű nyílvesszők használatáról, céltáblára való célzásról és lövésről. Az arcot védő maszkok felhelyezését követően már egymással szemben álló csapatok nyílzáporozhatják egymást vezényszóra leadott sortüzekkel. Az utolsó játékszakaszban, az “Íjászok viadala” játék során behatárolt pályán, fedezékeket használva küzdenek egymás ellen a csapatok.

Legnépszerűbb játékok céges rendezvényre - sárkányhajózás

Legnépszerűbb játékok céges rendezvényre

Hogy melyek a legnépszerűbb játékok céges rendezvényre? Engedd meg, hogy ezt a kérdést is megválaszoljuk! Az alábbiakban két olyan szabadidős programunkat mutatjuk be, melyek méltán váltak a legnépszerűbb csapatépítő játékainkká!

1. Sárkányhajózás

A sárkányhajózást sokan a csapatépítő játékok királyának hívják – és ez nem véletlen.

A sárkányhajózás nagyfokú kooperációt igényel a munkatársaidtól, ami ha nem valósul meg, csakúgy, ahogy a munkahelyi életben, a teljesítmény rovására megy, azaz nem fog úgy haladni a hajó, ahogy kéne. A kollégáknak meg kell tanulniuk egyszerre, ritmusra evezni a közös cél érdekében: a csónakban az egymás mellett ülő résztvevőknek nemcsak a párjukkal, hanem az előttük és mögöttük ülő csapattagokkal is összhangban kell együttműködniük.

Nálunk ezt az izgalmas és kifejezetten népszerű csapatépítő programot jelenleg a Velencei-tavon próbálhatjátok ki!

2. Lézerharc

Sokszor érzitek úgy, hogy csatatérré válik a munkahely? Próbáljátok ki magatok egy valódi csatatéren és eresszétek ki a gőzt! Bemutatjuk a lézerharcot, az ember-ember elleni hadviselés jelenleg létező legbiztonságosabb módját. Itt az idő, hogy kiderüljön, hogy ki legjobb mesterlövész az irodában.

Ragadj lézerfegyvert, használj fedezékeket, üss rajta és vezesd győzelemre a csapatod ebben az interaktív játékban. A lézerfegyverek infravörös sugarai teljesen ártalmatlanok, a találatokat számítógép érzékeli, így teljesen biztonságos és semmilyen védőfelszerelést nem igényel.

A legjobb, hogy a lézerharcban akár a kevésbé ügyes kollégákat is érheti sikerélmény, hiszen akár egyetlen jól irányzott lövésen is múlhat, hogy a csapat győztesként kerül-e ki a csatából!

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }