5 ajánlott Employer Branding könyv (ingyenes ebook)

Employer branding

Manapság szinte a csapból is az employer branding folyik, így nem csoda, ha felmerül az emberben, hogy képezze magát ezen a területen. Amennyiben Te is így vagy ezzel és tudatosan szeretnéd építeni a munkáltatói márkád, jó helyen jársz. Készítettünk neked egy employer branding könyv tudástárat olyan ingyenes anyagokból, melyek biztos alapot fognak adni.

 

Arról, hogy miért érdemes minden cégnek tudatosan építeni a munkáltatói márkáját, most nem írunk, hiszen azt megtettük már máshol, például ebben az alapos, mindenre kiterjedő bevezető cikkünkben. Azonban azért, hogy szemléltetni tudjuk az employer branding fontosságát, íme néhány statisztika, melyet véleményünk szerint érdemes lehet komolyan venni…

  • Tudtad, hogy egy dolgozó 3 hónapnál rövidebb ideig való foglalkoztatása kb. 600.000 és 1.000.000 millió forint közötti veszteséget is termelhet? A kulcs a munkaerőmegtartás.
  • 10-ből 9 ember elhagyná a jelenlegi munkahelyét egy jobb hírnevű munkahelyért
  • Az álláskeresők 78%-a szerint a kiválasztási procedúra betekintést enged abba, hogy a munkáltató hogyan bánik a dolgozóival
  • Az emberek 70%-a pozitív véleménnyel lesz egy cégről akkor, ha kérdésére vagy internetes értékelésére kielégítő választ kap

Amennyiben érzed magadban a késztetést, hogy egy jót olvass a témában, az alábbi employer branding könyvek közül bátran csemegézhetsz. Elolvastuk, nyugodt szívvel ajánljuk őket. A választásban segíteni fognak a rövid leírásaink! Fontos, hogy a linkek nem egyből a letöltéshez visznek: egy könyv kivételével minden anyagot az email címünkért cserébe tudunk letölteni.

Figyelem!

Sajnos magyar nyelvű anyagok terén nem bővelkedik a lista (egész konkrétan 1 db magyar nyelvű ebook-kal találkoztunk a témában), amennyiben azonban találunk vagy megkeresnek bennünket, bővíteni fogjuk.

employer branding könyv

5 employer branding könyv, melyeket nem érdemes kihagynod

1. Minden az Employer Branindingről és a megvalósítás konkrét folyamata – Profession.hu

Listánk első és egyen egyetlen magyar nyelvű anyaga a Profession.hu átfogó útmutatója. A 24 oldalas kiadvány tökéletes bevezető az employer branding világába. Ebből a munkáltatói márkaépítés ebook-ból meg fogod tudni, hogy…

  • miből áll össze a munkáltatói márka
  • mit kell tudni ahhoz, hogy befolyással lehess rá
  • hogy építhetsz sikeres brandet lépésről-lépésre
  • honnan tudhatod meg, hogy eredményes-e a munkáltatói márkád

Igényes, lényegre törő, átfogó és nem utolsó sorban használható tudást adó anyag  – ráadásul magyar nyelven. Ajánljuk!

Ide kattintva tudod letölteni. >>>

2. Hogyan kommunikáld hatékonyan a munkáltatói márkád? – Piktochart

A Piktochart.com egy igazán tartalmas (és messzemenőkig igényes) ingyenes anyagot bocsátott letöltésre. Dióhéjban az alábbiakról olvashatsz benne – egyelőre csak angolul:

  • Az employer branding stratégiád megértése
  • Hogyan ellenőrizd a munkáltatói márkád?
  • Hogyan egyengesd a márkád útját a vállalat életciklusa során
  • Hogyan optimalizáld a branded már jól működő elemeit?

Ha mindez nem lenne elég, a Piktochart igazán nagylelkű csapata 11 előre elkészített employer branding mintát is mellékelt a kiadványba, melyeket a cég applikációján keresztül használhatunk fel.

Ide kattintva tudod letölteni. >>>

Nehezen megy a munkaerő toborzás? Segítünk.

Employer branding központú toborzási kampányt építünk a cégednek. A HR, IT és Marketing területeket ötvözzük egy komplex szolgáltatásban, mellyel nem csak az aktív, de a passzív álleskeresőket is elérjük.

3. Employer Branding Guide – Personio

A listánk következő tagja egy olyan ingyenes employer branding könyv, melyet népszerű HR menedzsment szoftvert fejlesztő Personio készített. Angol nyelvű, és ingyenesen letölthető.

Szó van benne arról, hogy…

  • hogyan fogalmazd meg a munkáltatói értékajánlatod (employer value proposition)
  • hogyan tedd élménnyé a poziciókra való jelentkezést
  • és hogyan tartsd a tehetséges munkaerőt a cégednél

Ez egy megközelítőleg 30 oldalas employer branding ebook, amely szerintünk érthetően és átfogóan vázolja fel az alapokat és a haladóbb technikákat. Érdemes átnyálazni!

Ide kattintva tudod letölteni >>>

(Fontos, hogy a formjuk kizárólag céges e-mail címeket fogad el, gmail-est nem.)

employer branding könyvek

4. Employer Brand 101 – Válj a toborzás és a munkaerő megtartás szakértőjévé – Imaginasium

A soron következő munkáltatói márkaépítés könyv az Imaginasium marketing ügynökség műhelyéből érkezett. Ezt már zokszó nélkül hívhatjuk könyvnek a maga 110 oldalával! 

Rendkívül igényes munka, amely az alapoktól kezdve a haladó employer branding stratégiákig számos témakört felölel.

Az ebook nagyon vizuális: az Imaginasium csapata szemléletes képekkel, hasznos infografikákkal, adatokkal, illetve folyamatábrákkal igyekezett könnyen emészthetővé tenni a kiadványt. Véleményünk szerint ez sikerült is! Látszik, hogy rengeteg munkát fektettek bele. Kötelező olvasmány. Magunk sem értjük, hogy miért, de még email címet sem kérnek érte.

Ide kattintva tudod letölteni >>>

employer branding ebook

5. A munkáltatói márka 12 esszenciális hozzávalója – LinkHumans

Ezt a 27 oldalas employer branding könyvet a munkáltatói márkaépítésre szakosodott Link Humans ügynökség készítette. A listánk előző ebookjai közül abban emelkedik ki, hogy piacvezető cégek által használt módszereket is bemutat nyúlfarknyi esettanulmány szerűen.

Az alábbi témákról van szó benne:

  • Mi az employer branding?
  • Definiáld a munkáltatói értékajánlatod
  • A közösségi média, mint az employer branding eszköze
  • Munkáltatói márkaépítés startupok és tech cégek számára
  • Tesztelés és utókövetés

Érdekes és kétségkívül hasznos olvasmány. Mindenképp megéri rá vetned egy pillantást – ez a csapat szakértője a témának.

Ide kattintva tudod letölteni >>>

Nehezen megy a munkaerő toborzás? Segítünk.

Employer branding központú toborzási kampányt építünk a cégednek. A HR, IT és Marketing területeket ötvözzük egy komplex szolgáltatásban, mellyel nem csak az aktív, de a passzív álleskeresőket is elérjük.

Végül

Bízunk benne, hogy hasznosnak fogod találni a fenti employer branding könyveket. Szerintünk igényes munkák, melyekből megtanulhatod az employer branding alapjait, de haladóként is hasznos információmorzsákat csíphetsz el. Ezúton is jó olvasást, kellemes időtöltést kívánunk!

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }