Céges rendezvény ötletek, amiket imádni fognak a kollégáid

Csapatépítés, Csapatépítő játékok, Rendezvényszervezés

A céges rendezvények minden vállalat életében kiemelkedő jelentőséggel bírnak: ilyenkor jöhet el az ideje az ünneplésnek, a díjátadásnak és a csapatépítésnek is. 

Egy jól felépített vállalati rendezvény növeli az összetartozás érzését és a cég iránti lojalitást, valamint segít jobban megismerni azokat a kollégákat is, akikkel nem kerülsz feltétlenül minden nap interakcióba. A sablonos vacsorákon és megszokott kirándulásokon túllépve íme a legkreatívabb céges rendezvény ötletek, amelyek garantáltan maradandó emlékek lesznek kollégáid számára.

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

Céges rendezvény ötletek

Ha csapatépítésen töröd a fejed, akkor azt javasoljuk, hogy nyugodtan ereszd el a fantáziád és merj nagyobbat álmodni a klasszikus és jól ismert céges csapatépítésnél. Mi a TeamLabnél azt tapasztaltuk, hogy minél formabontóbb egy program, annál váratlanabb a hatás, amit a kollégákra gyakorol, és annál maradandóbb is az élmény számukra. De hogyan találhatod meg a céljaidhoz és a kollégáidhoz leginkább passzoló rendezvénytípust?

céges rendezvény ötletek

Céges csapatépítés ötletek

A céges csapatépítés célja, hogy a résztvevők pörgős, változatos és élményszerű programokon vegyenek részt, amelyek olyan felszabadult és vidám játékhangulatot eredményeznek, ami alapfeltétele a társakkal való gyors és pozitív kapcsolatteremtésnek.

Legyen szó kültéri vagy beltéri csapatépítésről, a rendezvény akkor lesz sikeres, ha megtalálod a célokhoz leginkább illő helyszínt és programot. Amit ehhez szükséges figyelembe venned:

  • Mi a csapatépítés konkrét célja? (Pl. változásmenedzsment, új kollégák bevonása, hatékonyabb kommunikáció, stb.)
  • Milyen a csapat összetétele? (Pl. sportosak/természetkedvelők/passzívak/kalandkeresők, stb.)
  • Mekkora büdzséd van a rendezvényre?

Ha ezekre a kérdésekre kész válaszaid vannak, akkor könnyebb lesz kiválasztani az ideális helyszínt és programot.

céges csapatépítés ötletek – karitatív csapatépítés

Karitatív csapatépítés

Manapság egyre nagyobb igény mutatkozik olyan közösségkovácsoló tevékenységek szervezésére, amelyek során a társadalomtól kapott jóból valamennyit visszaadunk a közösségnek, ahol élünk.

A céges csapatépítések is pontosan ezt a célt szolgálják: önként dolgozunk másokért – jó esetben egy olyan ügyért, amivel minden munkatársunk tud azonosulni -, miközben jól érezzük magunkat a munkatársainkkal.

A céges rendezvény ötletek közül sokan kedvelik a karitatív csapatépítést. Ha ilyen programot tervezel, akkor is érdemes figyelembe venni a munkatársak személyiségét és preferenciáit, ugyanis nem mindenkinek komfortos beteg vagy fogyatékos gyerekekkel foglalkozni, míg másoknak az állatokról történő gondoskodás okozhat nehézséget.

Keress olyan programot, ami minden munkatárs számára örömet okoz, és ami lehetőleg illeszkedik a vállalat profiljába. A linkre kattintva összegyűjtöttünk jó néhány karitatív csapatépítés ötletet, illetve szervezetet, amelyekhez csatlakozva könnyen megtalálod a legmegfelelőbb önkéntes programot csapatod számára.

céges csapatépítés ötletek

Céges csapatépítő játékok

A kültéri és beltéri csapatépítő játékok akkor működnek jól, ha:

  • a lehető legtöbb interakciót eredményezik a kollégák között
  • mindenki sikerélményhez tud jutni
  • minden kolléga megtalálja a számára örömet okozó tevékenységet
  • a passzívabb és aktívabb kollégák számára is adott a habitusukhoz illő program
  • fejlesztik a kommunikációt és az együttműködést
  • a kollégák játék közben ki tudnak lépni a komfortzónájukból
  • új működésmódokat is megtapasztalnak a munkatársaid

A legnépszerűbb csapatépítő játékok, mint például a buborékfoci, a sárkányhajózás, a lézerharc és az óriás csúzli minden fenti kritériumnak megfelelnek, nem véletlenül imádják őket nagyon sokan. A nagyon kedvelt céges rendezvény ötletek mellett számos felnőtteknek szóló csapatépítő játékról olvashatsz a linkre kattintva – garantáltan kedvet kapsz majd jó néhányhoz!

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Céges családi nap vagy majális

A majálisokon, családi napokon nemcsak a kollégáid, hanem szeretteik is megismerhetik egymást, a céget és a vállalati kultúrát. Sokkal szorosabb kapcsolatok alakulhatnak ki a munkatársaid között is, ha találkoznak egymás párjaival, gyermekeivel és közös élményeket szereznek. Ezeken a rendezvényeken spontán verbuválódott csoportok, családok, kisebb létszámú baráti társaságok vesznek részt, amelyeken animátor kolléga segítségével, fakultatív programokat próbálhatnak ki.

céges rendezvény ötletek – céges buli

Céges buli

A vállalkozás születésnapja, egy-egy mérföldkő elérése az értékesítésben/terjeszkedésben/ügyfélportfólióban okot ad az ünneplésre. A céges buliknak akkor van igazán varázsa, ha minden kolléga átérzi az alkalom jelentőségét és őszintén meg tudja ünnepelni az apropót, amiért a rendezvényt szervezték.

A céges buli kiváló alkalom a díjátadásra, legyen szó személyes vagy szakmai teljesítményről. Ilyenkor itt az ideje beszámolni a jótékonysági akciók eredményéről, amennyiben foglalkozik ilyesmivel a vállalat és megismertetni a következő időszak céljait és irányait a kollégákkal.

céges rendezvényötletek

Céges karácsonyi parti

Egy céges karácsonyi partira nem csak “szükséges rosszként” érdemes tekintened, hiszen jó eséllyel ez az év utolsó céges rendezvénye, így bőven van benne potenciál. Nem csak arra kiváló, hogy még egyszer az évben utoljára együtt töltsünk egy jó hangulatú estét a munkatársainkkal, hanem arra is, hogy kiértékeljük az évet és motiváljuk őket a következőre.

Tovább növelheti az összetartozás érzését, ha a kollégák összefognak közösen egy jó ügy érdekében, például gyűjtenek a rászorulóknak vagy személyesen készítenek ajándékot nekik. 

Így állj neki a szervezésnek

Céges rendezvényt szervezni sokszor idő- és energiaigényes feladat. Ha van nálatok házon belül olyan kolléga, akinek kellő tapasztalata és energiája van a szervezéshez, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképpen vágjon bele, mert nemcsak a rendezvény, hanem az előkészítése is nagy élmény. Amennyiben viszont nincs elég kapacitásotok profi módon megszervezni a rendezvényt, akkor tanácsos rendezvényszervező cégre bízni, akik tapasztalatukkal és lendületükkel hozni tudják azt a minőségi színvonalat, amit elvártok. Érdemes továbbá vetned egy pillantást a rendezvényszervező cégek listája bejegyzésünkre, melyekben vidéki és budapesti cégeket is egyaránt listázunk.

Olvasói szavazás

Tetszettek a céges rendezvény ötletek?
'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }