Csapatépítő ötletek, amik összehozzák a munkavállalókat

Csapatépítés, Csapatépítés ötletek, Csapatépítő játékok

Csapatépítő játékok felnőtteknek, irodában, kollégáknak, kültéren, télen vagy nyáron. Csapatépítő ötletek tőlünk, neked!

[Ingyenes E-book] - 45 Hatékony Csapatépítő Játék Kollégáknak

Kovácsold össze a csapatot úgy, hogy a munkatársak ne aludjanak el az unalomtól. A kiadvány tartalmaz kiscsoportos ingyenes és alacsony költségvetésű játékokat, valamint nagy volumenű rendezvényprogramokat egyaránt. Töltsd le most ingyenesen!

A munkavállalók átlagosan hetente 40 órát, havonta 160 órát, évente pedig mintegy 2 080 órát töltenek a munkahelyükön, hagyományos irodai környezetben.

Ha belegondolunk, ezek körülbelül az év egynegyed részét teszik ki! A munkatársakkal együtt végzett, sikeres munkához pedig létfontosságú az erős csapat!

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

A jó csapatépítő ötletek adják a munkahelyi stresszmentesség alapját

A csapatépítés célja a dologzók stresszmentesítése, motivációja, és alapvető fontosságú egy munkahelyen, mert elősegíti az alkalmazottak közötti kommunikációt, és nem mellesleg lehetővé teszi számukra, hogy egy másik szinten, a munkahelyi környezeten túl is megismerjék egymást.

A csapatépítő tréning építi a bizalmat és bajtársiasságot, amely növeli a munkavállalók képességét arra, hogy hatékonyabban tudjanak együttműködni mind az irodai környezetben egyénileg, mind a csoportos projektekben.

Csapatot építeni pedig kétféleképpen lehet: vagy izzadságszagú, muszáj-csapatépítőket tartunk, vagy kreatív csapatépítést tűzünk ki célul… ez utóbbihoz pedig elengedhetetlenek olyan csapatépítő ötletek, melyek képesek minden dolgozót integrálni a szervezetbe!

A komoly munkahelyi megterhelések és szigorú határidők gyakran megviselik a munkavállalókat. A menedzsment feladata, hogy ezt a problémát azonosítsa, és orvosolni próbálja, lehetőség szerint élményszerű csapatépítő programok segítségével.

Sok mindenre megoldás, ha a kollégáknak csapatépítő játékokat szervezel; a lényeg, hogy ne sajnáljuk belevinni a kellő időt, pénzt, és energiát a munkavállalók megtartása érdekében.

csapatépítés tippek

Fontos az interaktív csapatépítés

Egy erős munkahelyi csapat felépítése létfontosságú. Ez túlmutat a tradicionális céges úgymond „boldogságóra” fogalmán, amely lehet egy céges rendezvény vagy egy irodai környezeten kívüli, közös esemény.

Mindenki számára lehetőséget kell biztosítani arra, hogy részt vegyen a csapatépítésben, de fontos, hogy a kollégák ne érezzék ezt kényszernek vagy plusz munkának.

Bár rengeteg található a neten, csapatépítő ötletek érkezhetnek akár saját munkavállalóinktól is, így lehet, hogy már a kezdeti folyamatokkal növelheted elköteleződésüket.

A cél az, hogy olyan eseményt szervezz, biztosíts a munkatársak számára, ahol mindenki – különféle érdekek és személyiségek ellenére – kényelmesen érezheti magát és szórakozhat.

Kutatások, cikkek, pszichológusok is igazolják, hogy a humán interakció nagyon fontos, bár a technológia korában élünk, az emberek vágyják a figyelmet.

És ha már interaktív csapatépítés…

Nálunk első az interaktivitás!

Hiszünk abban, hogy a jó munkahelyi légkör és a munkavállalói lojalitás egyik kulcsa a lehető legtöbb interakció biztosítása – amiből az általunk szervezett csapatépítők nem szenvednek hiányt. Tekintsd meg magad is!

Csapatépítő játékok felnőtteknek

Munkavállalóid természetesen már nem gyerekek, és valószínűleg sokan különböző életkorban vannak.

Egy vegyes életkorú társaság szórakoztatásához olyan csapatépítő ötletek kellenek amik bár játékok, mégis kortalanok: ugyanúgy élvezheti egy frissdiplomás, fiatal munkaerő, mint senior munkavállalód.

Ezek a játékok lehetnek bizalmat erősítő, kis mozgást és erőbedobást igénylő ötletek (mint például az emberi csomó, amiből közösen kell kiszabadulniuk), de a leginkább kortalan játékok a kommunikációra építenek.

Csak adj nekik egy szituációt, és engedjék szabadjára az elméjüket, hogy hogyan szabadulnának ki a kalamajkából.

csapatépítő játékok felnőtteknek

A lényeg az egyszerűség: ne félj attól, hogy egy program gyerekes. Játszani mindenki szeret!

Vagy szervezd őket párosával, ültesd őket egymásnak háttal, adj az egyikük kezébe egy képet, amit a lehető legjobban, legrészletesebben kell elmagyaráznia majd a páros másik tagjának: akinek feladata egyszerű, lerajzolni azt, a lehető legjobban hasonlítva az eredeti képhez.

Ha viszont friss a csapatod, és készek belevágni valami extrémebbe, akkor is van pár ötletünk: meg is írtuk egy külön cikkben, hogy mik a legjobb csapatépítő játékok felnőtteknek.

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Szervezett városi túrák és kincskeresők

Az ilyen típusú csapatépítő napok szórakoztató és kalandos módon fejlesztik a munkatársak képességeit, miközben észrevétlenül összehozzák a kollégákat.

Egy városismereti játék során beájárhatjátok a településeket, ismereteket szerezhettek róluk és inspirálódhattok.

A csapatépítő ötletek között általában elsőként szereplő szervezett városi túrák és kincskereső játékok segítenek összekötni a munkatársakat és közben megtanuljátok azt, hogyan tudtok legjobban együttműködni és közösen feladatokat megoldani.

Vagy csak próbáljatok ki valami újat: csapatépítő kirándulás!

Egy philadeplhiai cég például kajatúrát tartott Philadelphiában! Szóval a felfedezést és a játékot egy jó vacsorával is simán lehet párosítani!

szervezett városi túrák

A hasznos csapatépítő tréning: közös szakmai rendezvények!

A népszerűbb csapatépítő ötletek közé tartoznak a szakmai események is. Ezek magyarázata viszonylag egyszerű: sok cégvezető kidobott pénzként tekint a csapatépítőkre (holott csak rosszul vannak megszervezve), de ha már divatja van és muszáj, akkor fejlesszük a kollégákat!

Keressünk olyan szakmai eseményeket, amelyek elősegítik a csapat tagjai között az együttműködést, és lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy képességeiket, szakmai kompetenciáikat egymástól függetlenül felhasználhassák.

A Nemzetközi Belsőépítészeti Szövetség például minden évben megszervez egy fórumot, ahol tervezők és a gyártók állnak össze, hogy egyedülálló berendezéseket készítsenek.

Ez csak egy a csapatépítő tippek közül, de érdemes így, kreatívan gondolkodnod.

Itt nem kell nagyon elrugaszkodni az ötletelésben: elég a neten a cég szakmai arculatába illeszkedő képzéseket, előadásokat, rendezvényeken keresgélni.

Karitatív csapatépítő ötletek: Jótékonykodjatok közösen!

A munkatársak összehozásának egyik legkitűnőbb módja, ha segítjük a közösséget, ahol élünk. Ez a közös feladat közben jó érzést is ad, örömet okoz, esetenként pedig a hírnevünket is öregbíti.

Fontos azonban, hogy jótékony program esetén mindig a munkavállalóinkkal közösen döntsünk, hogy miként szeretnének tenni a közjóért.

A csapatépítő ötletek legnemesebbike a közszolgálat, érdemes tehát kipróbálni!

Ilyenek például:

 • Önkéntesség
 • Étel felszolgálása egy helyi konyhában
 • Közös kertben dolgozni
 • Kutyaséltáltatás menhelyen
 • Kórházi szoba kifestése
 • Jótékonysági gyaloglás, futás, vagy más versenyen való közös részvétel
 • A jólétet támogató tevékenységek.

A témáról a karitatív csapatépítés cikkünkben részletesebben is írtunk.

kültéri csapatépítő programok

Kültéri csapatépítő program tippek

Építsd fel a vezetői és kommunikációs készségeket úgy, hogy közben ösztönözd a fizikai tevékenységeket is!

Hangold össze mentálisan és fizikálisan is a munkatársak készségeit, és motiváld őket!

A kötélpályák, kalandparkok például különböző szintű csapatépítő tevékenységeket kínálnak, minden erőnléti szintre. A kültéri csapatépítő programok között lehetnek egészen extrém, költséges tervek is, de természetesen olcsó csapatépítő ötletek is akadnak a listán.

Tehát ide tartozik:

 • a városi extrém futóverseny,
 • a raftingolás,
 • a tutajépítés,
 • a kincskeresés,
 • a paintball,
 • a vakon sátor építés,
 • az emberi csocsó,
 • közös graffitizés,
 • a vizibombás röplabda,
 • vagy az óriási papírrepülő reptetés.

Legyetek kreatívak, használjátok ki a teret!

beltéri csapatépítő programok

Beltéri csapatépítő program ötletek

Csapatot építeni nem feltétlenül kültéren a legjobb. Lehet, hogyha kutakodunk, akkor a legtöbb helyen kinti lehetőségeket találunk, de a csapatépítő játékok beltéri helyszínen is lehetnek legalább olyan jók, mint a friss levegőn.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, az egyszerű csapatépítő ötletek ilyenkor a legjobbak. Nézd meg például az általunk összegyűjtött kreatív csapatépítő játékokat. Eszköz szinte nem is szükséges hozzájuk, egyszerű szabályrendszerrel rendelkeznek, mégis képesek lekötni akár órákra még nagyobb csapatokat is.

Továbbá ma már ezerféle, beszédre és interakcióra épülő, szociális társasjátékot találunk a boltokban: felejtsük el a Rizikót és a Monopolyt, eljött a Fedőnevek, a Dixit, az Imagine, a Kaméleon vagy a Concept ideje.

Minden csapatépítő lista tartalmaz beltéri programokat, sok játék pedig kint és bent is megállja a helyét: így könnyebb A és B tervez készíteni.

Rossz időben nem muszáj kint bográcsozni, főzhetünk bent is: a közös kajálás mindig remek jégtörő. Ide tartoznak még a szabadulószobák, a karaoke, a bowling, a lézerharc és számtalan más játék is.

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

Irodai csapatépítés

Ha már beltér: Nem kell mindig kilépni az iroda falain túl! Ha gyorsan szeretnénk eredményt elérni, akkor szervezzünk csapatépítő tevékenységet házon belül.

Az olyan játékok, mint a Felelsz vagy mersz, a Metropolisz vagy a Megy a gőzös segít a munkavállalóknak megismerkedni egymással és új barátságokat, kapcsolatokat kötni. A videojátékok is jó hatással lehetnek a szervezetre:

Több cég egyszerűen csak felállít egy Xbox-ot projektorral, és már mehet is a játék az irodában. Könnyű és nagyszerű ötlet!

irodai csapatépítő program ötletek

Vicces csapatépítő játékok

Nehéz muszájból viccesnek lenni – így engedjük is el ezt a gondolatot. Vezetőként nem muszáj egy csapatépítőből céges rendezvényt kovácsolni.

Érezzük a különbséget, ugye?

Míg az első a csapatot direkt módon építi, a második egy bizonyos alkalom miatt, esetleg beszédet is kívánó esemény.

Feszegetni pedig lehet a határokat egy csapatépítőn! Fiatalos csapat esetén kell is, de szerencsére rengeteg ötlet közül válogathatsz!

Mindig szórakoztató, ha a csapat közösen alkot valamit; főleg, ha az némi rejtéllyel is párosul.

Írjon le mindenki szavakat: de miért, mi lesz belőle? Magatoknak gyártotok Activityt, vagy történetet kell majd közösen költenetek belőle?

Lehet, hogy így születik meg a következő Epic Rap Battle, vagy a hagyományteremtő saját céges műveltségi vetélkedőtök!

Téli csapatépítő programok

Télen hideg van, sötét, az embereknek semmi kedve dolgozni, sőt, kikelni az ágyból is alig. Összességében a munkavállalók fáradtabbak, így lehet, hogy ez az időszak az, amikor célszerű csapatépítőt szervezned!

Ilyenkor a csapatépítő feladatok üdítően hathatnak dolgozóidra, legyen szó közös testmozgásról, vagy kvízestről.

A Forbes szerint is muszáj felpörgetni egy kicsit a hangulatot, így ne habozz: erősítsétek a csapat kreativitását, miközben jobban megismeritek egymást!

Ne feledd: a csapatépítés ötletek csak ötletek, nem konkrét programok. Akkor lesz igazán hatékony a csapatépítésed, ha a csapatodhoz leginkább illő, és arra testreszabott módszert alkalmazod.

Bízunk benne, hogy hasznos csapatépítő ötleteket tudtunk adni neked. Ha további ötletekre szomjazol, feltétlenül olvasd el a céges rendezvény ötletekről szóló cikkünk, melyben többek közt céges családi napokról és céges bulikról is szót ejtünk. Szerintünk hasznos tartalom, ne hagyd ki.

Olvasói szavazás

Te folyamatosan újítasz a csapatépítőkön?
'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
 • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
 • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
 • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
 • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }