Csapatépítő Programok (15 remek élménydús játék kollégáknak)

Csapatépítés, Csapatépítés ötletek, Csapatépítő játékok

Csapatépítő programok, amelyek órákra lekötik a kollégákat? Tarts velünk és ismerd meg a legizgalmasabb és legmagasabb élményfaktorral bíró csapatépítő játékokat a kínálatunkból!

Hogyan érhetjük el, hogy szinte kivétel nélkül minden kolléga elégedetten, jókedvvel távozzon a céges csapatépítésről? Ehhez elsősorban az kell, hogy kellően változatos csapatépítő programok legyenek sűrítve rendezvényünk programtervébe.

Ezzel együtt persze fontos, hogy a kollégák olyan programokban is kipróbálhassák magukat, melyek távol állnak a személyiségüktől, habitusuktól, hiszen így tudnak megmutatkozni a valódi személyiségjellemzők és dinamikák.

Elengedhetetlen továbbá az élményfaktor és a gyakori interakció a résztvevők között, elkerülvén a klikkesedést, így elősegítve a kollégák közti ismerkedést.

Bejegyzésünkben bemutatunk Neked 15 olyan nagyszerű csapatépítő játékötletet, melyekkel nem lőhetsz mellé, legyen szó indoor, outdoor csapatépítésről vagy konferenciáról. 

Tarts velünk és vess véget az unalmas rendezvényeknek!

Csapatépítő programok kollégáknak: élményt kínálunk!

Mielőtt kreatív és interaktív programjainkra térnénk, tekintsd meg videós összefoglalóinkat néhány általunk szervezett céges csapatépítésről. 100% élmény, 100% csapatépítés.

Outdoor csapatépítő programok

 

A videós előzetesek után pedig vegyük sorra a legnépszerűbbnek bizonyult kültéri csapatépítő játékokat.

1. Buborékfoci – ütközz, boríts szabályok nélkül!

A buborékfoci viszonylag újkeletű játék, de futótűzként terjedt világszerte. És hogy miért is ő az egyik legnépszerűbb játék a csapatépítő programok közül? A válasz nagyon egyszerű. Hatalmas élmény úgy focizni, hogy nincsenek szabályok és eközben egy óriási buborékgömb védelmét élvezzük.

Nálunk lehetőségetek van többféle játékmódban is megmérkőznötök, így kipróbálhatjátok magatok “hagyományos” buborékfociban, az egyszerű, de nagyszerű buborékszumóban vagy az őrületes buborékgörgetésben. A hatalmas nevetések és még annál is hatalmasabb borulások garantáltak – éppen ezért kiváló jégtörő programnak is!

buborékfoci

2. Íjászok viadala – ki lesz az iroda Robin Hoodja?

 

Kültéri csapatépítő programok? Akkor nem maradhat ki az egyik legnépszerűbb csapatépítő játékunk, az íjászok viadalára keresztelt sérülés- és fájdalommentes íjászkodós móka, amely lehetővé teszi az ember-ember elleni hadviselést is.

A résztvevők először oktatáson fognak részt venni, ahol is elsajátíthatják a szivacsozott végű nyílvesszők kilövésének fortélyait a kiváló minőségű, Franciaországban gyártott íjainkból. A csapatversenyek csak ezután kezdődhetnek.

Az íjászok viadalában is többféle játékmóddal készültünk, így megmérkőzhettek többek közt célbalövésben, ember-ember elleni íjász sortűz-párbajban vagy egy klasszikus team-deathmatch mókában a fedezékekkel tarkított pályán.

És a legjobb? Taktikával, ügyességgel és egy csipetnyi szerencsével bárki legyőzhető, így minden munkatársnak ugyanakkora esélye van sikerélményhez jutni.

kültéri játékok felnőtteknek - íjászok viadala

3. Soft-csúzlis kalandjáték 

Ki ne élvezte volna a csúzlizást gyerekkorában? Engedd, hogy visszarepítsünk Téged és kollégáid a gondtalan gyerekkorba, ahol még egymás ellen is megmérkőzhettek, anélkül, hogy sérüléstől kellen tartanotok.

Sérülés? Az itt nem játszik, hiszen a csúzliból kizárólag egyfajta szivacslabda lőhető ki, ami találat esetén nem okoz fájdalmat.

A csapatépítő programok közül kiemelkedik, mivel az ellenfelek egymással szemben állnak, így az érzelmeik, reakcióik az adott helyzetre folyamatosan és azonnal láthatóak.

A soft-csúzlis kalandjáték illetve annak többféle játékmódja kiváló eszköz arra, hogy munkatársaid feloldódjanak és jobban megismerjék egymást

kültéri játékok felnőtteknek - soft-csúzlis kalandjáték

4. Szomszéd várak ostroma – itt minden csapattagra szükség van

A szomszéd várak ostroma program hamisítatlan csapatjáték, ahol egy valódi harci helyzetet imitálva a kollégáknak egy “löveget”, azaz egy óriás csúzlit kell működtetniük úgy, hogy megszabott távolságról betaláljanak az ellenfél 4×4 méteres területébe a szivacslabdával.

Az óriáscsúzlihoz 3 ember szükséges, míg további 2 ember a labdát szedi. A játék valódi együttműködést és stratégiaalkotást igényel a résztvevőktől, a felhőtlen szórakozás pedig garantált.

Csapatépítő programok - szomszéd várak ostroma

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

5. Sárkányhajózás – csapatépítés a természetben

Ha kültéri csapatépítő programok után kutatsz, jó helyen jársz! Engedd meg, hogy bemutassuk a csapatépítő programok királyát, a sárkányhajózást.

A sárkányhajózás nagyfokú kooperációt igényel a munkatársaidtól, hiszen nem csak a mellettük ülő párjukkal, hanem az egész csapattal összhangban kell evezniük azon, hogy a hajó optimális sebességet érjen el. Ha nincs meg az összhang, nem halad a hajó – csakúgy, mint az irodában, itt is minden láncszem számít.

Ha a program alapvető csapatépítő mivolta még nem volna elég, a csapat olyan páratlan szépségű helyszíneken szelheti a habokat, amelyek garantáltan kizökkentik őket a hétköznapok monotonitásából. Egy vérbeli természetközeli program!

A sárkányhajózás kültéri elérhető Orfűn, Esztergomban és Balatonfüreden, azonban igény esetén más helyszíneken (pl. Budapesten) is tudunk partner céget találni.

kültéri játékok felnőtteknek - sárkányhajózás

6. Kickbike-os városnézés és lesiklás – kultúra és élmény egy programban

A csapatépítő programok akkor működnek, ha az ügyességi/stratégiai elemeket kombináljuk a könnyedebb, kevesebb koncentrációt igénylő (akár kulturális) programokkal, mint például a kickbike-os városnézés.

A kerékpár és a roller kombinálásával született eszközzel munkatársaid egyedülálló módon fedezhetik fel a hazai nagyvárosokat, miközben garantált élményekkel gazdagodnak.

Tapasztalt túravezetőink magabiztossággal vezetnek titeket végig az előre kijelölt útvonalakon, melyek az adot város számos látványosságát tartalmazzák. Az útvonalba iktatott közös sörözés sem kizárt!

kültéri játékok felnőtteknek - kickbike-os városnézés és lesiklás

7. Csapatépítő ügyességi játékok – sorversenyek és párviadalok

Az ügyességi játékokat úgy állítottuk össze, hogy a kollégákat együttműködésre ösztönözze, szórakoztassa, és az agytekervényeiket, illetve az ügyességüket is próbára tegye.

A programban szereplő játékok végtelenül egyszerűek, ám annál viccesebbek és izgalmasabbak, de ez ne tévesszen meg: a szivacskardos gladiátor viadal, a sisakleütős fejbelökő, a hernyótalpas lánctalpaló vagy a lábösszekötő nagyfokú együttműködést igényel a csapattagok részéről.

Párviadalok
csapatépítő játékok felnőtteknek

8. Vakfoci – ahol a kollégáid az avatároddá válnak

Csapatépítő programok közül kiemelkedik a vakfoci, amit bár eredetileg vak- és gyengén látóknak fejlesztették ki, a csapatépítő potenciálja is óriási.

A vakfoci szabályaiban hasonlóságot mutat a hagyományos futballal, azonban ezt szemfedővel és egy speciális csörgőlabdával játsszuk. Felmerülhet a kérdés azonban, hogy hogyan tájékozódunk az elsődleges érzékünk, a látásunk nélkül?

Nos, itt jönnek képbe azok a kollégáid, akik a játék idejére avatárokká válnak, és a kapu mögül, szóban irányítják a tájékozódóképességüket 100%-ban elvesztő játékosokat. Ennek köszönhetően a vakfoci kiváló bizalmat és kommunikációt fejlesztő program.

csapatépítő játékok kollégáknak - vakfoci

Csapatépítést Szervezel?

A legjobb helyen jársz! A Teamlab-nél az a célunk, hogy elengedjük a snassz, valamint unalmas megoldásokat és valóban élménydús programot adjunk Nektek. 

9. Lézerharc – csapatmunka és science fiction

A csapatépítő programok egyik királya kétségtelenül a lasertag, melyben megelevenednek a népszerű videójátékok és akciófilmek.

A hetvenes években katonai célokra kifejlesztett lézerharc mára elvesztette militarista mivoltát és valami egészen mássá alakult: szórakoztató csapatépítő programmá, melyben a kooperációé a főszerep.

A játéknak számos verziója létezik, ám közös bennük az, hogy ha munkatársaid szeretik a pörgős és változatos játékokat és az azonnali döntéseket kívánó helyzeteket, akkor a lézerharcot biztosan élvezni fogják.

lézerharc

10. Élménylabor – interaktív ügyességi játékrendszer

A saját fejlesztésű ügyességi játékrendszerünk kiválóan alkalmas arra, hogy egy kis élményt csempésszen a programba nagyobb erőbedobás nélkül. Az olyan kis helyigényű interaktív és kifejezetten mókás játékok, mint a pálcapeca, sivatagi tutaj, golyópottyantó vagy soft-csúzlis Angry birds nem csak kültéren, de akár beltéren is képesek lekötni akár 50 embert egyidejűleg.

Az egyperces játékok pörgősek, és nemcsak ügyességet igényelnek, hanem stratégiai látásmódot, taktikázást és bátorságot is. Két magasabb intenzitású program közé ékelve változatosságot és hatalmas nevetéseket visz a csapatépítő napba.

Csapatépítő programok beltérre – tedd emlékezetessé a következő konferenciát vagy céges vacsorát!

2019-ben termékfejlesztő csapatunk nem tétovázott. Nagy igény mutatkozott a konferenciákat, workshopokat, céges vacsorákat és bulikat kiegészítő könnyed játékokra, ezért csapatunk kigondolt és megalkotott 9 interaktív konferenciajátékot. A beltéri csapatépítő programok között található ügyességi, átmozgató és jégtörő, de kvízes, együttműködést ösztönző, “gondolkodósabb” játékok is.

 

Interaktív szellemi, csapatmunkát előremozdító indoor csapatépítő programok és konferenciajátékok

11. QuizLab – az érzékelés kvízjátéka

Műveltségi, interaktív kvízjátékunkban nem csak lexikális és praktikus tudásra, de a gyorsaságra, és a megbízható érzékszervekre is szükség lehet. Bor- és zenefelismerés, egyedi céges, szakmai kvíz, illetve anagramma és még sok más izgalmas feladat vár rátok – egyedileg a cégetekre szabva!

A QuizLab csapatépítő program igény szerint 1 vagy 2 órás blokkban zajlik. A 2 órás változatban az érzékeléssel kapcsolatos feladatokon kívül a kollégák céges kvízfeladványokban is részt vesznek.

12. Metropolisz – tervező és építő stratégiai játék 2 órában

Saját fejlesztésű stratégiai csapatépítő játékunk próbára teszi a kollégák szellemi, kreatív, alkotói, gazdálkodói és együttműködési képességeit egyaránt. A játékosoknak egy közösségként, a 0-ról kell felépíteniük egy működő várost, melyhez az építőanyagokat a helyesen megválaszolt kvízkérdésekért járó fabatkákért vásárolhatják meg.

 Először is a játékosok rövid feladványok megfejtésével nyerhetnek fabatkákat, amikből „építőanyagot” kell vásárolniuk. Ha kellő mennyiségű eszközük van, a két csapat egy-egy várost épít fel. A legnagyobb, legerősebb, legszebb, legérdekesebb alkotásokért jutalom fabatka jár, de az építkezés során megspóroltak sem veszítik el értéküket.

Végül a két város metropolisszá nő össze, a több fabatkát megspóroló csapat városatyává válik, míg a „lemaradók” a városi polgárságot adják. Interaktív, kreativitást és tervező szellemet, stratégiai tervezést igénylő játék.

óriás puzzle

13. Szabaduló szoba – a csapatépítő programok egyik legnépszerűbb tagja

Interaktív szabadulós játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják. Ugyanakkor a program fő értékét az a közösségi élmény adja, ami az egyéni energiák szobán belüli összeütközéséből, majd ezek – az egy cél érdekében való – összeadódásából, a problémák közös megoldásából származik.

A program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványok mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő lakatok, számzárak kinyitása, azaz a végső megoldás felé. A program érdekessége, hogy nem helyhez kötött, így szinte bárhova ki tuduk települni vele.

óriás puzzle

Alacsony intenzitású, átmozgató és jégtörő jellegű csapatépítő programok konferenciára, workshopra és céges vacsorára

Pár perc és nyersz csapatépítő program

14. Pár Perc és Nyersz csapatépítő programok

Jégtörőnek is kiváló! A saját fejlesztésű konferenciajáték csomagunk az egyik legjobb módja annak, hogy egy kis élményt és aktivitást csempéssz a céges rendezvényedbe. A játékrendszer érdekessége, hogy hétköznapi, egyszerű tárgyakból a lehető legváratlanabb, legizgalmasabb és legpörgősebb ügyességi feladatokat hoztuk létre.

A gyors reakciók és a csapatmunka elengedhetetlen az egyes számok rövidsége miatt. Mindössze asztalok és egymással vetélkedő asztaltársaságok szükségesek a végzéséhez!

Party játékok program csapatépítőkre

15. Party Játékok – Könnyed program, akár sörrel a kézben!

A party játékaink egy otthoni garden party-n is könnyedén alkalmazhatóak. Beszélgetés közben, itallal a kézben is megoldhatóak a feladatok.

A vezető márkák az élményt választották.

'; }else{ history = ' '; } if($type=='category'){ if($data.area){$data.city = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.name + ''+$delete+'
  • '; }else if($type=='listing'){ if($data.area){$data.region = $data.area;} output += '
  • '+history+''+ $data.title.rendered + ''+$delete+'
  • '; } return output; } function gdasac_click_action($type,$url){ if($type=='category'){ // add location /*if(geodir_search_params.autocompleter_filter_location) { var current_location = geodir_params.location_url; $location_string = current_location.replace(geodir_params.location_base_url, ""); $url += $url.endsWith("/") ? "" : "/"; $url += $location_string; }*/ window.location = $url }else if($type=='listing'){ window.location = $url } }